<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig Protector-vekst

Protector Forsikring hadde en brutto forfalt premie på 1.275 millioner i fjerde kvartal opp 62 prosent, sammenlignet med fjerde kvartal.

Publisert 20. jan. 2023 kl. 08.59
Oppdatert 20. jan. 2023 klokken 09.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
PROTECTOR-SJEF: Henrik Wold Høye. Foto: Knut Neerland - Magent AS

PROTCT

Protector Forsikring hadde en brutto forfalt premie på 1.275 millioner i fjerde kvartal opp 62 prosent, sammenlignet med fjerde kvartal 2021, går det frem av en oppdatering fra Protector Forsikring fredag.

Opptjent premie for egenregning summerte seg til 1.528 millioner kroner, opp 20 prosent.

«Den høye veksten er hovedsakelig drevet av lav kundeavgang, i tillegg til fortsatte prisøkninger. Veksten er positivt påvirket av alle forretningsområder; Storbritannia og Sverige er allikevel de største driverne. Storbritannia alene utgjør 62 prosent av selskapets totale vekst i kvartalet», skriver selskapet.

Året 2022 endte med en brutto forfalt premie på 7.098 millioner kroner, opp 19 prosent sammenlignet med 2021. Opptjent premie for egenregning endte på 5.715 millioner kroner, opp 16 prosent.

«På selskapsnivå drives veksten av lav kundeavgang og fortsatte prisøkninger. Alle forretningsområdene bidrar positivt til premieveksten, men Storbritannia og Sverige er områdene som leverer høyest absolutt vekst», skriver selskapet.

1. januar 2023 vokste selskapets brutto forfalte premie 17 prosent i lokal valuta. Veksten er drevet av en høy fornyelsesgrad i alle skandinaviske forretningsområder, støttet av fortsatte prisøkninger. I Storbritannia er januar liten med tanke på volum, opplyser selskapet.

Historisk har 1. januar forfallet vært av stor betydning for selskapets premievekst. Som følge av at selskapet nå vokser mest i Storbritannia, som har en annerledes forfallsstruktur, vil 1. januar gradvis bli av mindre betydning, heter det i meldingen.

Protector Forsikring stiger over 6 prosent i tidlig handel på Oslo Børs fredag.

(TDN Direkt)