<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det ligger an til en knallstart for Netflix-aksjonærene

Futures indikerer en retningsløs børsåpning i USA. Netflix utmerker seg etter sterke kvartalstall.

Publisert 20. jan. 2023
Oppdatert 20. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
FREDAG: Det ligger an til å bli en fin dag for aksjonærene i Netflix. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en retningsløs start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,1 prosent, at S&P 500 vil stige 0,1 prosent og at Nasdaq starter dagen med en oppgang på 0,5 prosent. 

Google vil sparket 12.000 ansatte for å kutte kostnader, noe som sender aksjen opp 3,3 prosent i førhandelen. Netflix overrasket mange etter stengetid torsdag da strømmegiganten presenterte sterke tall for fjerde kvartal. 

«Investorene sendte selskapets aksjer opp over syv prosent i etterhandelen. Dermed blir det etter alt å dømme en god dag for Netflix-eierne i dag», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,44 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 0,8 prosent til 20,50.

«Bakteppet er igjen den vedvarende uroen rundt vekstbildet fremover, nettopp i lys av renteoppgangen. Rekken med sentralbank-utspill fortsetter. Ikke minst fikk vi i går høre fra Brainard (Fed), som erkjente at prisveksten hadde dempet seg, men argumenterte likevel for en tilstrekkelig høy og innstrammende styringsrente», skriver Handelsbanken i en rapport.