<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LeBron-drakt kan gå for 50 mill. – blir knust av Michael Jordan

LeBron James når bare Michael Jordan til hoftene når legendenes svette trøyer legges ut for salg. 

Publisert 22. jan. 2023 kl. 11.30
Oppdatert 22. jan. 2023 klokken 11.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
AUKSJON: LeBron James under siste kamp i NBA-finalen mot San Antonio Spurs i 2013. Foto: Getty Images

Auksjonsgigant Sotheby's lar nå en ikonisk basketdrakt gå under hammeren: LeBron James' drakt da han spilte for Miami Heat mot San Antonio Spurs i 2013 i siste kamp i NBA-finalen.

Sotheby's tror drakten kan gå for mellom 3 og 5 millioner dollar på auksjonen, ifølge en pressemelding. 

Kampen var en av James' viktigste og beste kamper i hans karriere og kampen mot San Antonio Spurs fikk den høyeste scoringssummen noensinne i NBA-sluttspillets historie. Drakten har også blitt et bilde på LeBron James' storhetstid da han vant NBA-finalen og i tillegg ble tildelt MVP-prisen to ganger etter hverandre, som en av seks i NBAs historie.

Auksjonen vil foregå i New York 27. januar, men også online. 

– LeBron er nær ved å gå forbi Kareem Abdul-Jabbar som NBAs mestscorende spiller i historien, og det er stort å kunne tilby et definerende objekt i LeBrons karriere, sier Brahm Wachter, Sotheby's sjef for samleobjekter innen klær.

Han legger også til at det var et avgjørende øyeblikk for at LeBron ble sammenlignet med Michael Jordan som den beste spilleren i historien.

Sotheby's solgte i september Michael Jordans «Last Dance»-drakt for 10,1 millioner dollar  – rett under 100 millioner kroner. Den gikk da forbi Maradonas «Hand of God»-drakt som gikk for 9,3 millioner dollar – 91 millioner kroner.