<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatvarsel fra DNB – kraftig fall i skattekostnadene

DNB kommer med positivt resultatvarsel og melder om kraftig fall i skatteregningen for fjerde kvartal.

Publisert 23. jan. 2023 kl. 12.02
Oppdatert 23. jan. 2023 klokken 12.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
Kvartalspresentasjon Q2 2022 DNB. Kjerstin R. Braathen Thomas Midteide Thomas Bjørnflaten

DNB vil rapportere en total skattekostnad på rundt 460 millioner kroner i fjerde kvartal 2022. I tredje kvartal utgjorde tilsvarende post 2,3 milliarder kroner. 

Den lave skatten skyldes at resultatet fra skatt på gevinst på sikringsinstrumentene på 1,3 milliarder kroner for fjerde kvartal. 

Dette gir en effektiv skattesats for 2022 på 18 prosent, men vil ikke ha noen effekt på skatteguidingen fremover som er på 23 prosent.

«Den lave skattekostnaden er hovedsakelig et resultat av avviklingen av datterselskapet i Asia i fjerde kvartal», skriver selskapet i børsmeldingen.

«DNB sikrer investeringer i utenlandske datterselskaper for å eliminere valutaeksponeringen som oppstår når den funksjonelle valutaen er forskjellig fra konsernets. Gevinst eller tap på investeringer i utenlandske datterselskaper er fritatt for skatt, mens tilsvarende gevinster eller tap på sikringsinstrumenter er skattepliktige. Når en utenlandsk virksomhet avhendes eller likvideres, vil akkumulert gevinst eller tap av sikringsinstrumentene innregnet i egenkapital omklassifiseres til ordinært resultat», heter det i meldingen.