<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

E24: Politiet har beslaglagt millionbeløp i Sverige

Politiet har beslaglagt et tosifret millionbeløp i Sverige etter underslagene i Sparebank 1 SMN.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 11.27
Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 11.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 297 ord
Trondheim 20210202. Trondheim Tinghus i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB NTB

 

– Påtalemyndigheten i Sverige gjennomført et beslag av et tosifret millionbeløp som knytter seg til underslagene i Sparebank 1 SMN. Vi er i dialog med dem for å få pengene tilbakeført til Norge.

Det sier politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt til E24. Han vil ikke gå inn på nøyaktig hvor stort beløpet er.

– Sparebank 1 SMN har selv angitt et beløp i anmeldelsen, men politiet ønsker å verifisere dette gjennom egne undersøkelser. Vi kommer ikke til å gå ut med beløpet før vi er sikre på hvor stort det er, sier Aftret.

Erkjenner straffskyld

En bankvikar i Sparebank 1 SMN ble i helgen varetektsfengslet i to uker, siktet for grovt underslag og hvitvasking av penger. Banken uttalte at de trodde mesteparten av pengene var tapt.

Mannen har ifølge sin forsvarer erkjent straffskyld for begge forholdene i siktelsen.

Aftret sier den siktede har forklart seg om motivet, og at politiet har gjort beslag i dokumenter, pcer og en telefon. De er også i gang med avhør av ansatte i banken.

Flyttet penger 

Ifølge politiadvokaten skal den siktede ha flyttet pengene i flere omganger, gjennom konti i Norge og i utlandet, for å skjule dem.

– Vi ser transaksjoner til flere land via ulike norske banker.I øyeblikket jobber vi sammen med Økokrim for å sikre midler som har endt opp i Sverige og Tyskland, sier Aftret til avisen.

– En del av utbyttet er investert på markedet i diverse finansielle instrumenter, blant annet gjennom meglerhus i utlandet. Så langt har ikke etterforskningen avdekket at han har gjort investeringer i Norge.

Aftret sier den siktede har forklart seg om motivet, og at politiet har gjort beslag i dokumenter, pcer og en telefon. De er også i gang med avhør av ansatte i banken.