<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en rød start på New York-børsen

Futures indikerer en rød børsåpning i USA. Både Johnson & Johnson, GE og Halliburton stiger etter å ha lagt frem sine kvartalstall.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 13.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
TIRSDAG: Det ligger an til en rød børsåpning i USA. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil åpne ned 0,2 prosent mens Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,4 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,50 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,0 prosent til 20,05.

Både Johnson & Johnson, GE og Halliburton har lagt frem sine kvartalstall, noe som sender aksjene opp henholdsvis 1,7 prosent, 2,6 prosent og 1,8 prosent i førhandelen.

«I sum kan det se ut som amerikansk økonomi er i ferd med å vise de svakhetstegnene mange har ventet på. Det kan gjøre at markedet vil være ekstra sensitivt for makrotallene som kommer fremover. Nå er dessuten Fed inne i blackout-perioden før rentemøtet som har beslutning 1. februar og bidrar dermed ikke med nye signaler inntil videre», skriver DNB Markets i en rapport. 

Markedet priser inn at Fed vil heve renten med 25 basispunkter på møtet kommende uke, i tråd med at økonomien viser svakhetstegn og prispresset har vist noen tegn til å avta.