<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: Utbytte er en av tre triggere

DNB Markets mener flere faktorer kan bidra til en solid kvartalsrapport fra Gjensidige. Onsdag kommer tallene.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 14.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
ANBEFALER KJØP: Håkon Astrup venter kursoppgang for Gjensidige-aksjen.  Foto: Iván Kverme

 

Gjensidige-aksjen har beveget seg tilnærmet sidelengs siden begynnelsen av oktober i fjor og omsettes nå for 189,80 kroner. Onsdag legger Gjensidige frem kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2022.

DNB Markets skriver i en oppdatering at tre faktorer kan bidra til en solid rapport.

For det første venter DNB Markets at selskapet, etter tre kvartaler med negative bidrag fra investeringsvirksomheten, nå vil kunne vise en positiv avkastning på finansporteføljen.

Videre ventes det en noe høyere vekst i premieinntektene enn konsensus. Her opererer analytiker Håkon Astrup med et estimat på 8 milliarder kroner, mot konsensus på 7,9 milliarder kroner. Han forventer heller ingen større hendelser som har påvirket forsikringsresultatet i en spesiell negativ retning. Resultat etter skatt ventes å bli på 1,4 milliarder kroner, samtidig som fortjeneste pr. aksje ender på 2,83 kroner, 3-4 prosent over konsensus.

Avslutningsvis forventer DNB Markets, i likhet med konsensus, at Gjensidige foreslår et utbytte på 9 kroner pr. aksje. Astrup opererer med en kjøpsanbefaling på Gjensidige, og et kursmål på 220 kroner.