<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rett ned på New York-børsen

Tirsdagens handel på New York-børsen starter i rødt. Fryktindeksen stiger 2 prosent

Publisert 24. jan. 2023 kl. 15.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
TIRSDAG: New York-børsen åpner i rødt. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,4 prosent og står i 11.316,86 poeng mens Dow Jones faller 0,5 prosent til 33.475,54 poeng. S&P 500 faller 0,4 prosent til 4.002,26 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,51 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 2,0 prosent til 20,20.

Både GE og Halliburton har lagt frem sine kvartalstall, noe som sender aksjene ned henholdsvis 1,4 prosent og 1,9 prosent i åpningsminuttene. Samtidig stiger Lockheed Martin og Johnson & Johnson henholdsvis 0,2 prosent og 1,4 prosent etter selskapenes kvartalspresentasjon.

«I sum kan det se ut som amerikansk økonomi er i ferd med å vise de svakhetstegnene mange har ventet på. Det kan gjøre at markedet vil være ekstra sensitivt for makrotallene som kommer fremover. Nå er dessuten Fed inne i blackout-perioden før rentemøtet som har beslutning 1. februar og bidrar dermed ikke med nye signaler inntil videre», skriver DNB Markets i en rapport.

Markedet priser inn at Fed vil heve renten med 25 basispunkter på møtet kommende uke, i tråd med at økonomien viser svakhetstegn og prispresset har vist noen tegn til å avta.