<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Topdanmark til topps på svak børs

En sterk kvartalsrapport løftet ga forsikringsselskapet et kursløft på 3 prosent tirsdag, selv om de fleste internasjonale børsindeksene var ned.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 16.28
Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 16.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord
«GUIDINGEN» SKUFFER: Også Lockheed Martin var i nyhetene tirsdag. Selskapet tjener rått på opprustning i Europa og USA, men inntjeningsprognosen for 2023 skuffet. Foto: Bloomberg

Ved firetiden tirsdag var Euro Stoxx 600-indeksen ned med rundt 0,5 prosent, mens amerikanske S&P 500 tapte 0,6 prosent. I vår del var verden gjorde Topdanmark det likevel bra, med en kursoppgang på 4 prosent. Skadeforsikringsresultatet på 480 millioner danske kroner i fjerde kvartal var som ventet, men bunnlinjen så vidt skuffet. På den positive siden skal det utbetales et utbytte for 2022 på 53,50 kroner, og det er 2,70 kroner mer enn konsensusestimatet.

Lockheed Martin drar for tiden nytte av opprustning i store deler av verden og krigen i Ukraina, men samtidig sliter våpenprodusenten med problemer i forsyningskjeden og mangel på kvalifisert arbeidskraft. Justert for ekstraordinære poster ble inntjeningen i fjerde kvartal 7,79 dollar pr. aksje, mot ventet 7,39 dollar og 7,47 dollar ett år tidligere. Prognosen for 2023, 26,60-26,90 dollar pr. aksje, var derimot overraskende svak.

En annen amerikansk gigant, Johnson & Johnson, «guidet» derimot høyere enn ventet. Her var inntjeningen i fjerde kvartal 2,35 dollar pr. aksje, 12 cent mer enn konsensusestimatet. Paradoksalt svekket topplinjen seg fra 24,8 milliarder dollar i fjerde kvartal 2021 til 23,7 milliarder i den nylig avsluttede perioden. J&J forklarte fallet med den sterkere dollaren og at det ikke lenger selges like mange coronavaksiner som under pandemien. Aksjekursen var tirsdag ettermiddag tilnærmet uendret.

Alphabets børsverdi er langt mer enn det dobbelte av Johnson & Johnson, Lockheed Martin og Topdanmark til sammen. Faktisk kan konsernet ha vokst seg for stort og fått for mye makt i reklamemarkedet, ifølge USAs justisdepartement. Det går nå rykter om at en rettssak er nær forestående, og resultatet kan bli at Googles «monopol» brytes opp – med dertil negative konsekvenser for morselskapet Alphabets lønnsomhet. Aksjen var ved firetiden tirsdag ned med godt over 1 prosent.