<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tekniske problemer skapte vill stemning på Wall Street

Tekniske problemer skapte ville kursvingninger i en rekke akjser tirsdag.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 20.59
Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 21.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
UNDERSØKER: New York Stock Exchange undersøker årsakene bak tekniske problemer tirsdag. Foto: JOHANNES EISELE

New York Stock Exchange undersøker hva som forårsaket ville kurssvingninger og handelsstopp ved markedsåpning tirsdag.  Et «teknisk problem» som børsen ikke umiddelbart identifiserte, resulterte i kraftige svingninger spredt over nesten 25 prosentpoeng i løpet av få minutter. 

Flere aksjer åpnet til kurser godt over eller under sluttkursen fra dagen før. De fleste ble stoppet kort tid etter åpningen under regler utformet for å dempe overdreven volatilitet, og igjen fem til ti minutter senere til priser mye nærmere gårsdagens sluttkurs. Eksempelvis hoppet AT&T nesten 14 prosent, før kursen snudde til en nedgang på en prosent senere på morgenen. 

Minst 40 an aksjene i S&P 500-indeksen ble rammet av feilen, ifølge data samlet av Bloomberg.Kjente navn som Exxon Mobil, Uber, Nike, Wells Fargo, Walmart Inc. og Morgan Stanley var blant de berørte. 

NYSE sa at systemene deres var operative omtrent 20 minutter etter feilen ble oppdaget, og at berørte selskaper kan kreve kompensasjon for tap påført som følge av feilen. Kursen i NYSEs eier Intercontinental Exchange falt følgelig 2 prosent tirsdag, sammenlignet med et fall på 0,1 prosent i den brede S&P 500-indeksen.