<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjensidige leverte svakere enn ventet

Gjensidige fikk et resultat før skatt på 1.694,2 millioner kroner i fjerde kvartal. 

Publisert 25. jan. 2023 kl. 07.04
Oppdatert 25. jan. 2023 klokken 08.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 381 ord
LA FREM TALL: Geir Holmgren konsernsjef i Gjensidige la frem tall for fjerde kvartal onsdag.  Foto: Brian Cliff Olguin

 

Saken oppdateres

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1.694,2 millioner kroner i fjerde kvartal. Estimater fra Infront viser at analytikerne forventet et resultat før skatt på 1.909 millioner kroner for fjerde kvartal. Til sammenligning leverte Gjensidige et resultat før skatt på 2.850 millioner kroner på samme tid i fjor. 

«Solid drift, effektive pristiltak, god risikoseleksjon og streng kostnadskontroll resulterte i et solid forsikringsresultat for kvartalet og for året som helhet», skriver selskapet i en børsmelding. 

Kvartalsrapporten viser en samlet omsetning på 8,8 milliarder kroner, mot forventet 8,3 milliarder kroner. 

I fjerde kvartal 2021 var premieinntektene på 7,5 milliarder kroner. I 2022 endte premieinntektene på 8,2 milliarder kroner for fjerde kvartal. 

- Vi er svært fornøyd med de solide resultatene Gjensidige har levert. Og jeg er veldig trygg på at vi er på best mulig vei for å fortsette våre sterke prestasjoner. Vi vil ligge i forkant av skadeinflasjonen, og med mindre den nåværende geopolitiske situasjonen blir dramatisk verre, forventer vi ikke å se noen betydelig negativ effekt på vårt forsikringsresultat, sier konsernsjef Geir Holmgren om tallene for fjerde kvartal.

Dette var Holmgrens første kvartal som sjef for Gjensidige etter at han tok over for Helge Leiro Baastad som gikk av med pensjon ved nyttår.  

Vil dele ut over 4 milliarder kroner 

Gjensidige foreslår å utbetale et utbytte pr. aksje på 8,25 kroner, som er lavere enn konsensus forventning som var på 9,42 pr. aksje. Det betyr at selskapet vil dele ut et utbytte på 4.125 milliarder kroner.

- Vi skal fortsette å skape verdier for våre interessenter, inkludert å utbetale attraktive utbytter til våre aksjonærer, sier Holmgren i børsmeldingen.

På driften fikk Gjensidige et resultat fra skadeforsikrings virksomheten på 1,2 milliarder kroner i fjerde kvartal, som er rundt 200 millioner kroner svakere enn året før. Ser man derimot for hele fjoråret økte forsikringsresultatet med omtrent 100 millioner kroner, til 5,85 milliarder kroner. 

Bedring i investeringsporteføljen 

I tredje kvartal gikk resultatet fra investeringsporteføljen i minus på 300 millioner kroner, men i fjerde kvartal fikk Gjensidige en opptur sammenlignet med det forrige kvartalet. Resultatet fra investeringsvirksomheten endte på 559,9 millioner kroner, som gjør at for hele 2022 tapte Gjensidige 651 millioner kroner på denne virksomheten. 

«Finansresultatet gjenspeiler høy volatilitet i markedet», kommer det frem av Gjensidiges børsmelding. 

Sammenlignet med fjoråret var dette resultatet langt svakere. I 2021 var finansresultatet på rundt 1,5 milliarder kroner.