<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – onsdag

Her er finanskalenderen og de viktigste nyhetene onsdag 25. januar.

Publisert 25. jan. 2023 kl. 06.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 324 ord
Adm. direktør i Gjensidige, Helge Leiro Baasta, legger frem tallene for fjerde kvartal i dag. Adrian Nielsen

Brasilianske Seacrest Petróleo skal noteres på Oslo Børs. Før noteringen er det et gigantisk sprik i tilretteleggernes verdsetting av oljeselskapet.

SpareBank 1 Markets går høyest ut med en verdi på opp mot 20,7 milliarder kroner. Pareto Securities mener derimot at børskandidaten er verdt opp mot 6,6 milliarder. Mellom deres høyeste anslag skiller det mer enn 14 milliarder kroner.

Gründer Henrik Johannessen jakter monsterprising med prisjakt-appen Tjommi. Han flytter nå til London for å gjøre en stor funding-runde. Planen er å hente 50 millioner kroner til en verdsetting på rundt 250 millioner.

Ambisjonen er imidlertid milliardprising – i dollar. Johannessen sier han er totalt overbevist om at Tjommi blir Norges neste enhjørning.

Aksjonærene i Chem Tank Invest har mer enn doblet pengene på drøyt fire år. Flere kjente navn er med på festen, inkludert familiene Wilhelmsen, Klaveness og Steensland. Doblingen kommer etter salget av et 15 år gammelt kjemikalietankskip.

Det var egentlig ingen planer om noe salg, men så kom det et bud på et interessant nivå. Det sier Petter A. Traaholt i Tailwind Management, som står for driften av Chem Tank Invest.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om sutringen til LO-sjefen. Peggy Hessen Følsvik, som selv eier et hus i Sør-Frankrike, irriterer seg over skatteflyktningene.

Hun mener de rike sutrer, og at det ikke er så synd på dem som de skal ha det til. Hun sier at dersom man har tjent pengene i Norge, så bør man bli her med formuen.

Og er man sjef for en million fagorganiserte, bør man kanskje ha feriehus i steinrøysa, skriver Hegnar.

Resultat pr. 4. kv.:

Gjensidige Forsikring: Kl. 07.00, webcast/tlf kl. 09.00

Makro:

Australia: KPI 4. kv., kl. 01.30

UK: PPI desember, kl. 08.00

Tyskland: IFO-indeks januar, kl. 10.00

Canada: Rentebeslutning, kl. 16.00

Annet:

Green Minerals: Selskapspresentasjon, webcast, kl. 14.00

Nordea Markets: Nordea Economic Outlook, kl. 09.30

Norge: SSB lakseeksport, kl. 08.00

Norge: NVE vannmagasin, kl. 13.00

Kina: Børsene stengt

Sverige: Riksbanken klimarapport, kl. 13.00

USA: DOE oljelagertall, kl. 16.30

Utenlandske:

AT&T, Boeing, Freeport-McMoRan, IBM, Tesla