<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EY i Tyskland sier opp mer enn 400 ansatte

Selskapet sier blant annet opp 5 prosent av partnerne i et forsøk på å bedre lønnsomheten i kjølvannet av Wirecard-skandalen.

  Publisert 26. jan. 2023 kl. 10.50
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 282 ord
  SIER OPP: EY i Tyskland kvitter seg med ansatte for å kutte kostnader. Foto: Reuters/NTB

  EY i Tyskland skal si opp 40 partnere og 380 ansatte i den øvrige staben, ifølge FT torsdag.

  Årsaken skal være at selskapet vil kutte kostnader og øke lønnsomheten, etter at firmaet mistet flere store revisjonskunder i kjølvann av Wirecard-skandalen . Fintech-selskapet gikk under i 2020, etter at det ble klart at 20 milliarder euro av kundenes penger skulle ha vært på kontoer som ikke fantes. Skandalen er en av de største tilfellene av regnskapssvindel i Europa, og har blitt omtalt som «Tysklands Enron». 

  EY var regnskapsfører for Wirecard, og oppdaget ikke at halvparten av selskapets rapporterte inntjening, samt milliarder av bokførte kontantverdier rett og slett ikke eksisterte. 

  I kjølvannet av skandalen mistet regnskapsbyrået flere store kunder i Tyskland som Commerzbank, DWS og KfW, skriver avisen. 

  Av 40 partnerne som mister jobben, er flesteparten ansatt i firmaets revisjonsavdeling. Kuttet tilsvarer totalt rundt 5 prosent av EYs partnere, ifølge FT. 380 ytterligere ansatte skal kuttes fra selskapets såkalte «core business services»-avdeling, som leverer back-office funksjoner som HR, juridisk rådgivning, markedsføring og forretningsutvikling.

  I tillegg har selskapet kuttet i bonuser, reiser og opplæring, samt i budsjettet til sosiale goder som julebord for å spare kostnader. Kuttene er ikke utelukkende på grunn av Wirecard-konsekvensene, men «skyldes Wirecard mer enn noe annet», ifølge en kilde.

  Tross kuttene i Tyskland, uttaler kilden til FT at det trolig ikke vil kuttes ved andre lokasjoner.

  «Tyskland er i en unik situasjon. Jeg venter ikke at det kommer til å skje slike restruktureringer ellers. Tyskland har «over-ansatt», og det har vært en stille periode med mye av staben på benken», sa kilden.

  I fjor ble det kjent at EY globalt skal splitte selskapet i to, og ha konsulentvirksomhet og regnskapsvirksomhet som to separate enheter.