<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stiger fra start

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger markant i tidlig handel fredag. Borr Drilling viser vei (oppdatert 09.54).

Publisert 27. jan. 2023 kl. 09.01
Oppdatert 27. jan. 2023 klokken 09.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 435 ord

           

Saken utvides.

Hovedindeksen på Oslo Børs har roet seg litt etter en sprek åpning, og står etter 54 minutters handel fredag i 1.188,16, opp 0,5 prosent.

Norske Skog var opp over 6 prosent i den første handelen, men er litt tilbake og opp 5 prosent etter dagens kvartalstall  som viste en dobling av driftsresultatet fra tredje til fjerde kvartal. Samtidig varsler selskapet en investering på rundt 180 millioner kroner netto i ny termomekanisk produksjonslinje ved Skogn-anlegget.

Borr Drilling spretter opp nesten 5 prosent etter å ha plassert en ny milliardobligasjon som skal refinansiere lånet på 350 millioner dollar som forfaller 23. mai 2023.

Energiopptur 

Oljeprisene stiger for tredje dag på rad fredag morgen, mens gassprisene i USA har falt under 3 dollar pr. mmbtu for første gang siden mai 2021. På toppen i august i fjor var prisen på rundt 10 dollar.

– De seneste revisjonene av værmeldingen var «absolutt brutale», noe som tyder på at en truende kuldeperiode i USA ikke vil vare lenge, og at tradere for det meste satser på milde februar-temperaturer, sier analysesjef Gary Cunningham i Tradition Energy til Bloomberg.

Equinor stiger 1,6 prosent til 299,40 kroner etter at Goldman Sachs har oppgradert aksjen fra selg til hold, mens Aker BP er opp nærmere 2 prosent til 296,60 kroner etter en oppdatering som omfattet milliardnedskrivninger på Wisting-feltet. Nettoproduksjonen for selskapet var 432.000 fat oljeekvivalenter pr. dag i fjerde kvartal, opp fra 411.700 fat i kvartalet før.

Vår Energi legger på seg drøye prosenten.

Bred oppgang

Dagens oppgang på Oslo Børs er bredt basert, og blant de 22 mest omsatte er det bare tre aksjer som faller. Yara og Frontline faller bare marginalt, mens Nordic Semiconductor er ned under prosenten. DNB Markets har kuttet kursmålet for sistnevnte, men gjentar kjøp.

Adevinta faller over 2,5 prosent etter at Nordea Markets har nedgradert aksjen til hold.

Höegh Autoliners markerer seg med 3 prosent oppgang etter at Fearnley Securities har tatt opp dekning med en kjøpsanbefaling. Shelf Drilling stiger nærmere 3 prosent. 

Solaksje videre ned

Mest av alle faller Xplora Technologies, nærmere bestemt med 10 prosent etter en oppdatering som viser at veksten flater ut i salget av smartklokker til barn.

Otovo følger opp gårsdagens kurssmell på nesten 8 prosent ved å falle nye 4 prosent. Thomas Dowling Næss i SpareBank 1 Markets ble første analytiker som kastet kortene etter onsdagens kvartalsrapport, og reagerte med kutte kursmålet fra 48 til 19 kroner og ta anbefalingen ned fra kjøp til hold.

EMGS topper vinnerlisten etter over 10 prosent oppgang, mens EAM Solar stiger nesten like mye – om enn på syltynt volum.

Kitron stiger over 2 prosent etter å ha landet en Kongsberg-ordre på over 260 millioner kroner for NSM- og JSM-elektronikk.