<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally i seismikkaksje – sterk dag for oljekjempene

Oslo Børs steg 1,4 prosent fredag. Equinor og Aker BP trakk opp, mens Norske Skog falt etter kvartalstall.

Publisert 27. jan. 2023 kl. 16.27
Oppdatert 27. jan. 2023 klokken 16.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 366 ord
OPPTUR: På Oslo Børs på ukens siste handelsdag. foto: Magnus Rørvik Skjølberg

                                 

Det ble en positiv avslutning på uken for Oslo Børs, med en oppgang på 1,4 prosent for hovedindeksen fredag, til 1.199,16 poeng. Oljeprisene og oljeaksjene medvirket til oppturen.

Brent-oljen var ved børsslutt opp 1,3 prosent til 88,61 dollar pr. fat, mens WTI-oljen var opp 1,3 prosent til 82,04 dollar fatet. Ved børsslutt torsdag ble Brent-oljen handlet til cirka 87,00 dollar fatet.

Equinor steg 3,0 prosent til 303,55 kroner, også etter at Goldman Sachs har oppgradert aksjen fra salg til nøytral med et kursmål på 390 kroner.

Aker BP  steg 5,2 prosent til 306,30 kroner. Selskapet kom med en oppdatering for fjerde kvartal 2022, som viste økt produksjon og salg, men lavere realiserte priser. Det fremgikk dessuten at selskapet tar milliardnedskrivningerpå Wisting-feltet.

Norske Skog var eneste Oslo Børs-selskap som presenterte regnskap for fjerde kvartal fredag. Dette viste en dobling av inntjeningen . Konsernet har også meldt om investeringer til 180 millioner kroner ved Norske Skog Skogn. Aksjen endte ned 3,7 prosent til 71,30 kroner.

PGS  falt 1,7 prosent til 8,63 kroner etter oppsvinget på 12 prosent torsdag. Da la seismikkselskapet frem kvartalstall, som viste at tapene ble senket med nær 1,5 milliarder kroner . Siden har SpareBank 1 Markets oppjustert kursmålet for seismikkaksjen til 10 kroner.

John Fredriksen og hans Frontline har nå kjøpt seg opp til rett under 25 prosent i belgiske Euronav, og har dermed like mange aksjer som familien Saverys. Frontline endte opp 3,0 prosent til 134,88 kroner på Oslo Børs.

DOF , som rett før børsslutt meldte om et nytt forslag til restrukturering av det gjeldstyngede offshorerederiet, der dagens aksjonærer vil sitte igjen med 3,75 prosent, steg 3,7 prosent til 0,90 kroner.

Xplora Technologies var blant de svakeste aksjene i fredagshandelen. Smartklokkeselskapet meldte om inntekter på 177 millioner kroner i fjerde kvartal, en økning på 1 prosent fra samme periode året før. Den flate veksten sendte aksjen ned 11,6 prosent til 9,95 kroner.

Beste aksje fredag ble Electromagnetic GeoServices. Seismikkaksjen føk opp 22,7 prosent til 2,39 kroner – uten at det forelå noen nyheter fra eller rundt selskapet.

Standard Supply steg 5,0 prosent til 4,85 kroner etter kursmålsløft fra Fearnley SecuritiesHöegh Autoliners  steg 3,1 prosent til 62,40 kroner etter kjøpsanbefaling fra samme meglerhus.