<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred oppgang i Asia etter tallskred

Samtlige av de asiatiske børsene er i grønt. Flere makrotall påvirker. 

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 06.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord
    OPP: Hang Seng-indeksen stiger. Foto: Bloomberg

    I Japan stiger Nikkei 0,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen stiger 0,7 prosent.

    Endelig tall for PMI-indeks for industrisektoren i Japan i januar var 48,9, uendret fra foregående måned, ifølge data fra S&P Global/Jibun Bank. En indeks over 50 poeng indikerer en oppgang i sektoren.

    I Kina går Shanghai Composite opp 0,3 prosent, Hang Seng i Hongkong er opp 0,5 prosent, og Kospi i Sør-Korea stiger 0,7 prosent.

    PMI-industri for Kina var 49,2 poeng i januar, sammenlignet med 49 foregående måned, ifølge tall fra Caixin Insight og S&P Global. Det var ventet en indeks på 49,5, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics. En indeks på over 50 viser økende aktivitetsnivå i økonomien.

    Sør-Koreas eksport falt med 16,6 prosent i januar på årsbasis, mens importen var ned 2,6 prosent. På forhånd var det ventet at eksporten ville falle 11,3 prosent, mens importen var ventet ned 3,6 prosent, ifølge Trading Economics. Eksporten har dermed falt for fjerde måned på rad. Forrige måned var eksporten ned 9,6 prosent på årsbasis.

    I India stiger Sensex 1 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,3 prosent, og Straits Times i Singapore er foreløpig uendret.