<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To teknologiaksjer stuper

Snap og Electronic Arts fikk kursfall på 12 prosent onsdag, etter å ha lagt frem skuffende omsetningstall og elendig guiding.

Publisert 1. feb. 2023 kl. 18.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
MED SKIVEBOM: Analytikerne var altfor optimistiske, når det gjaldt Electronic Arts' topp- og bunnlinje i fjerde kvartal. Foto: Bloomberg

Kvartalsrapportene fortsatte å renne inn tirsdag kveld og onsdag. Blant annet meldte Snap at inntjeningen ble på 14 cent pr. aksje, 3 cent mer enn ventet. Inntektene på 1,30 milliarder dollar bommet derimot på konsensusestimatet med 10 millioner dollar, og ledelsen varslet at begynnelsen på 2023 på ingen måte gir grunn til optimisme. Faktisk er topplinjen ned med 7 prosent hittil i første kvartal. Aksjekursen stupte 12 prosent, så snart handelen åpnet i New York. Ay, caramba!

Et annet teknologikonsern, Electronic Arts, fikk like mye juling på børsen. Aksjekursen dalte 12 prosent, i en reaksjon på ledelsens nedjusterte inntektsprognose for regnskapsåret 2023. En årsak er forsinkelser i lanseringen av «Star Wars Jedi: Survivor». Også omsetningen og lønnsomheten i fjorårets siste tre måneder var milelangt under konsensusestimatet.

Flere store selskaper har fortalt om en oppbremsing i salget av PCer, så forventningene til halvlederprodusenten AMD var ganske lave. I motsetning til rivalen Intel klarte selskapet å overraske positivt på både topp- og bunnlinjen. Adm. direktør Lisa Su innrømmet at etterspørselsbildet er noe «blandet» i år, men satser på å ta markedsandeler og vokse på lengre sikt. Aksjen var ved firetiden onsdag opp med 6 prosent.

I Sveits opplyste Novartis at fjorårets driftsresultat ble på 16,7 milliarder dollar, omtrent det samme som i 2021. Ledelsen spår imidlertid en vekst på 4–6 prosent i år, som følge av færre problemer i forsyningskjeden og lavere kostnadsinflasjon. Markedet var ikke særlig imponert, og aksjen endte 2 prosent lavere.

For øvrig var investorene hovedsakelig fokusert på Feds rentebeslutning, men vi ble også servert en del nye makrotall. I USA steg sysselsettingen i privat sektor med 106.000 i januar, og det var hele 84.000 mindre enn ventet. Tallet var dessuten mer enn halvert fra desember.

I eurosonen har konsumprisveksten nå sunket i tre måneder på rad. I januar var den 8,5 prosent, mot 9,2 prosent i den foregående måneden. På forhånd var et fall til 9 prosent ventet.