<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en knallrød børsdag for flere av gigantene i USA

Futures indikerer en rød børsåpning i USA. Det er ventet solid kursfall i Apple, Alphabet og Amazon etter selskapenes kvartalspresentasjoner.

    Publisert 3. feb. 2023 kl. 13.00
    Oppdatert 3. feb. 2023 klokken 13.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 347 ord
    FREDAG: Det ligger an til en rød børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,3 prosent, at S&P 500 vil falle 0,8 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 1,4 prosent. 

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,39 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,2 prosent til 18,44.

    Knallrødt for IT

    Selv om Meta imponerte med sine kvartalstall, og sørget for en markant oppgang på Nasdaq torsdag, var det flere IT-giganter som skuffet torsdag kveld. Store og profilerte IT-selskaper som Apple, Alphabet og Amazon la alle frem sine kvartalstall etter børsens stengetid. Futures indikerer at aksjene vil falle henholdsvis 3,3 prosent, 4,8 prosent og 5,5 prosent når handelen starter fredag.

    «Teknologifest på børsen i går, men festen kan være kortvarig: Etter Powell ble tolket som duete i sin tale på onsdag, og Meta vise noe bedre resultater enn ventet, økte Nasdaq med hele 3,25 prosent. Teknologifesten kan imidlertid være kortvarig etter at Apple, Amazon og Alphabet viste skuffende resultater i går kveld, og aksjefutures peker nå negativt», skriver Handelsbanken i en oppdatering fredag.

    Viktige makrotall

    Klokken 14.30 norsk tid i dag slipper amerikanske myndigheter arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) for januar, av mange karakterisert som månedens viktigste makrotall. Konsensus peker mot at 185.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i forrige måned, noe som i så fall vil være ned fra 223.000 i desember.

    «De amerikanske jobbtallene (non-farm payrolls), ofte kalt “månedens viktigste makrotall” slippes i dag, noe som kan tilte aksjemarkedene i den ene eller annen retning», skriver Roger Berntsen i en rapport fra Nordnet.

    Ledighetsraten ventes å komme opp fra det laveste nivået på mer enn 50 år (3,5 prosent) til 3,6 prosent. Flere markedsaktører håper nye makrotall fra USA kan bidra til å roe ned Feds rentepolitikk. Ikke alle eksperter er like enige.

    – Når du kommer til midten av året, og det blir ganske tydelig at Fed ikke kommer til å kutte, da kommer den uheldige erkjennelsen at Fed ikke kommer til å hjelpe deg, slik som folk vil, sier Dan Niles, grunnlegger og senior porteføljeforvalter i Satori Fund, til CNBC.