<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kolonisering av Mars er sløsing av penger

Elon Musk-selskapet SpaceX investerer tungt for å kunne sende mennesker til Mars. Bill Gates mener pengene kunne ha vært brukt bedre.

Publisert 3. feb. 2023 kl. 15.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord
FÅR GATES-KRITIKK: Elon Musk. Foto: Bloomberg

Bill Gates og Elon Musk har gjentatte ganger vært i tottene på hverandre, og i et BBC-intervju som skal TV-sendes fredag kveld setter førstnevnte sistnevntes planer om å kolonisere Mars i perspektiv.

– Det er faktisk ganske dyrt å dra til Mars. Du kan kjøpe mesling-vaksiner og redde liv for 1.000 dollar pr. reddede liv. Og det setter deg på en måte på plass, som i betydningen: ikke dra til Mars, sier Gates.

Filantrop-håp

Microsoft-gründeren mener Musk foreløpig ikke kvalifiserer til å være en god filantrop, men at dette kan endre seg i fremtiden.

– Satsinger som Tesla har positiv effekt, selv uten å være en form for filantropi. Jeg tror han en dag vil slutte seg til rekken av filantroper med sin oppfinnsomhet, fortsetter han.

GIR MUSK-KRITIKK: Bill Gates. Foto: Bloomberg

Musk-selskapet SpaceX investerer tungt i romskip og raketter i håp om en dag å kunne sende mennesker til Mars, men på spørsmål fra den britiske statskanalen om dette er god bruk av penger svarer Gates: 

– Ikke slik jeg ser det.

Short-krangel

CNBC minner om at Musk senest i april i fjor spurte Gates om han shortet Tesla. Gates avslørte i 2020 at han hadde kjøpt en helelektrisk Porsche Taycan, og en Twitter-bruker lurte på hvorfor han foretrakk den fremfor en Tesla.

Musk responderte med å tvitre at «mine samtaler med Gates har vært skuffende, for å være helt ærlig.»

På kanalens spørsmål i februar 2021 om han satt short i Tesla, svarte Gates at han ikke ville kommentere sine investeringer, men han syntes «Musk skal være stolt av hva han har gjort.»

I et Bloomberg-intervju omtrent på samme tid uttrykte dog Gates et ønske om at han hadde vært «mer på den lange siden» av Tesla på spørsmål om Musks påstander.