<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blandet på Wall Street

Fredagens handel på New York-børsen starter i rødt. Sterke arbeidsmarkedstall og skuffende kvartalstall fra Apple, Alphabet og Amazon tynger markedet. 

    Publisert 3. feb. 2023 kl. 15.32
    Oppdatert 3. feb. 2023 klokken 20.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    FREDAG: I dag er det lite optimisme å spore på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Oppdatert 20.22: Dow Jones faller 0,5 prosent, S&P 500 faller 1,1 prosent, mens Nasdaq faller 1,4 prosent.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,51 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,66 prosent til 18,42.

    Månedens viktigste tall

    Fredagens arbeidsmarkedsrapport fra USA – «Non-farm payrolls» – viser en jobbvekst utenfor landbruket på hele 517.000 stillinger i januar . Sysselsettingsveksten, som typisk anses som månedens viktigste makrotall, var på forhånd ventet til 185.000, ifølge Trading Economics. I desember var tallet på 223.000, 23.000 over konsensus.

    En så sterk sysselsettingsvekst, og en så lav ledighet, ikke er forenlig med håpet i markedene om at Fed kan være ferdig med sine rentehevinger etter neste rentemøte.

    – Dette kan være en «one off», og vi ser ofte ekstra store svingninger i januar-tallene, sier makrostrateg Dane Cekov i Nordea Markets.

    Knallrødt for IT

    Selv om Meta imponerte med sine kvartalstall, og sørget for en markant oppgang på Nasdaq torsdag, var det flere IT-giganter som skuffet torsdag kveld. Apple, Alphabet og Amazon la alle frem sine kvartalstall etter børsens stengetid, og faller henholdsvis 1,1 prosent, 4,5 prosent og 5,5 prosent i åpningsminuttene fredag.

    «Teknologifest på børsen i går, men festen kan være kortvarig: Etter Powell ble tolket som duete i sin tale på onsdag, og Meta vise noe bedre resultater enn ventet, økte Nasdaq med hele 3,25 prosent. Teknologifesten kan imidlertid være kortvarig etter at Apple, Amazon og Alphabet viste skuffende resultater i går kveld, og aksjefutures peker nå negativt», skrev Handelsbanken i sin morgenrapport fredag.