<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anbefaler Uran og kontanter

Hedgefondforvalter Dan Niles mener fortsatt at «cash is king».

  Publisert 6. feb. 2023 kl. 15.19
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 253 ord
  ANBEFALER URAN OG KONTANTER: Dan Niles, forvalter i Satori Fund, ser etter investeringsmuligheter for 2023. Foto: Satori Fund

  Dan Niles er grunnlegger og forvalter for Satori fund. Nå ser han på investeringsmuligheter, men det han er mest positiv til er fortsatt kontanter, ifølge CNBC.

  «2023 kommer til å bli veldig volatilt, så for de som ikke kan handle i markedet daglig vil jeg anbefale å sitte på kontanter», forklarer Niles til nettstedet.

  Spesielt anbefaler han å sette kontantene i tre-måneders amerikanske statsobligasjoner, som ligger på 4,53 prosent.

  – Investorer så til kontanter i fjor da rentene steg, samtidig som børsene gikk ned. Dette førte til høyere avkastning på kontanter, enn de fleste investeringer i 2022.

  Niles sier videre til CNBC at han tror markedet vil falle i midten av året, som følge av at sentralbanken i USA vil holde rentene høyere lenger.

  – Når vi kommer til midten av året og innser at Fed ikke kommer til å kutte, vil markedene få panikk. Da er det lurt å sitte på kontanter.

  Fire andre muligheter

  Meta. Niles mener Metas virksomhet er helt i orden, selv om aksjen blødde på børsen i fjor. Videre poengterer han at Reels gjør det bra, og han mener aksjen er for billig nå sammenlignet med hva den burde være.

  Helsefond. Helsesektoren er veldig defensiv, og kan gjøre det bra hvis markedene krasjer.

  Mitsubishi Finacial Group. Japanske banker bør være betydelig mer lønnsomme, mener Niles, og Mitsubishi Financial Group er den største banken i Japan.

  Uran. Uran-etterspørselen vil stige som følge av at land skal bli uavhengig av russisk energi, forteller Niles til CNBC.

  – Med invasjonen av Ukraina, har verden nå igjen sett til kjernekraft. Da vil Uran-prisene øke.