<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer om høyere renter – kan overstige forventningene

FED-guvernør Christopher Waller advarer onsdag om at rentene kan fortsette å stige.

Publisert 8. feb. 2023 kl. 20.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
FED-guvernør Christopher Waller tror ikke rentene skal ned i nærmeste fremtid. Reuters

Guvernør i den amerikanske sentralbanken FED Christopher Waller sier at inflasjon fortsatt er et betydelig problem, og advarer at renten kan settes enda høyere enn tidligere forventet.

Waller uttaler til CNBC at jobbrapportene fra januar tilsier at arbeidsmarkedet er robust, og at dette kan drive konsum til høyder slik at inflasjonen ikke roer seg. I forbindelse med dette mener han det er sannsynlig at vi vil se nye rentehevinger i fremtiden.

– Vi ser foreløpig at de tidligere rentehevingene begynner å ha effekt, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Det kan ta lang tid før inflasjonen roer seg, og vil trolig se høyere renter over lengre tid enn de mange kanskje forventer, uttaler Waller.

Roligere etter Powell-uttalelser

Markedet har blitt noe roligere etter at FED-sjef Jerome Powell har uttalt at de ser tegn til lavere inflasjon. I fjor sommer nådde inflasjonen i USA sitt høyeste nivå på 41 år.

Waller mener at problemet er langt fra over, og at inflasjonen fortsatt er altfor høy. – Noen tror at inflasjonen vil komme ned til moderate nivåer i løpet av året. Personlig ser jeg ikke signaler som tyder på at dette vil skje, og jeg er forberedt på at vi må ha høye renter i lang tid.

Markedet forventer foreløpig to nye rentehevinger i mars og mai, ifølge data fra CME Group.