<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disney leder børsoppgangen

Disneys overraskende sterke kvartalsrapport bidro til et kursløft på 4 prosent torsdag. Hittil har 70 prosent av S&P-selskapene slått forventningene.

    Publisert 9. feb. 2023 kl. 16.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 271 ord
    FORTSATT POPULÆR: Disneys inntekter og inntjening ble betydelig bedre enn ventet i fjorårets siste kvartal. Foto: Bloomberg

    Disney la onsdag kveld frem ferske tall for sitt første regnskapskvartal, og torsdag ettermiddag var aksjekursen opp med godt over 4 prosent. Både topp- og bunnlinjen overrasket positivt, delvis fordi prisøkninger på selskapets strømmetjenester reduserte i at uventet få kunder avsluttet sitt abonnement.

    Hittil har 63 prosent av S&P 500-selskapene presentert sine regnskap for fjorårets siste tre måneder. Av disse har nesten 70 prosent slått analytikernes konsensusestimat. Andelen kan virke høy, men det treårige snittet er enda høyere, hele 79 prosent.

    Dessuten er den samlede inntjeningen for de 300 selskapenes som hittil har rapportert ned med 6,7 prosent fra samme periode året før, selv om topplinjen har økt med 5,7 prosent. Og den negative trenden ligger an til å fortsette. Analytikerne regner med et årlig inntjeningsfall på 7,5 prosent i første kvartal, tross 2,1 prosent høyere inntekter.

    Tidligere er effekten av redusert lønnsomhet på aksjekursene ofte blitt oppveid av lavere renter, men dette er ikke tilfellet denne gangen. Ved utgangen av dette året ser traderne en 66 prosent sjanse for at Fed funds-renten er minst et kvart prosentpoeng mer enn i dag. For en måned siden var dette regnet som mindre enn 17 prosent sannsynlig.

    Hva med prisingen av aksjer? MSCIs USA-indeks koster nå 18,5 ganger den forventede inntjeningen i de neste fire kvartalene, noe som fremdeles er langt over snittet siden 2006. Britiske aksjer er derimot historisk billige, med en P/E på bare 10,4. Heller ikke europeiske, japanske eller vekstmarkedsaksjer er særlig dyre.

    For øvrig steg antallet amerikanske søkere om arbeidsledighetstrygd i forrige uke med 13.000, til 196.000. Dette var den første oppgangen på seks uker, og på forhånd var en økning på 7.000 ventet.