<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Legger inn kjempebud på United-rival

Den iransk-amerikanske milliardæren Jahm Najafi fronter en investorgruppe som skal være klar til å by 46 milliarder kroner for Tottenham. 

  Publisert 15. feb. 2023 kl. 12.53
  Oppdatert 15. feb. 2023 klokken 12.58
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 484 ord
  SPORTSINVESTOR: Jahm Najafi (t.v.) er på eiersiden i NBA-laget Phoenix Suns. Foto: NTB

  Premier League-klubber er åpenbart i spill om dagen, og bare et par dager før budfristen på Manchester United går ut skriver Financial Times at den iransk-amerikanske milliardæren Jahm Najafi står i front for en investorgruppe som forbereder et bud på hele 3,75 milliarder pund (3,1 milliarder dollar eller 46 milliarder kroner) for Tottenham.

  STYRELEDEREN: Daniel Levy. Foto: NTB

  Til sammenligning vil dagens United-eiere, den amerikanske Glazer-familien, ha omkring 5 milliarder pund for å selge. United og Tottenham kjemper denne sesongen om å havne blant de fire beste lagene i ligaen og dermed kvalifisere seg for Champions League.   

  Avisen, som baserer seg på to kilder med kjennskap til saken, legger til at konsortiet ventes å henvende seg til den anonyme, Bahamas-baserte Tottenham-eieren Joe Lewis og styreleder Daniel Levy i løpet av de kommende ukene.

  Abu Dhabi-investorer?

  MSP Sports Capital, der Najafi er styreleder, skal ifølge kildene stå for 70 prosent av finansieringen. De resterende 30 prosentene vil trolig komme fra den arabiske halvøya, og først og fremst Abu Dhabi.

  TOPPSCOREREN: Harry Kane. Foto: NTB

  Daily Mail hevder å vite at et eventuelt bud vil bli ønsket velkommen av Tottenham-tilhengere. De skal ha mistet tålmodigheten med Lewis- og Levy-tilknyttede ENIC, som kjøpte en 26 prosents eierandel fra Alan Sugar for 21,9 millioner pund tilbake i 2000.

  Dagens regime har riktignok fått skryt for byggingen av et nytt stadion og god økonomisk styring, men klubben har ikke vunnet noe siden ligacupen i 2008 og tilhengernes misnøye med klubbens ambisjoner har slått ut i et økende antall demonstrasjoner de siste årene.

  Nye inntekter frister

  Najafi-konsortiet skal være fristet av mulighetene til eiendomsutvikling som vil følge med et eierskap. Det nye stadionet har satt Tottenham i stand til å diversifisere inntekter gjennom å arrangere konserter, NFL-kamper, tungvektskamper i boksing og mye annet.

  Den engelske fotballklubben vil ikke bli Najafis første bekjentskap i sportsverdenen. Han er nestleder i styret i NBA-klubben Phoenix Suns, og sitter også i NBA-styret. Videre har Najafi en eierandel i formel 1-laget McLaren, der han også er nestleder i styret.

  60-åringen leder og eier Najafi Companies, et privat investeringsselskap som har eierinteresser i sport, media, teknologi, konsum og eiendom verden over.