<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt underskudd for Softox: – jobber intenst med å skaffe penger

Euronext-noterte Softox Solutions øke underskuddet i 2022.

Publisert 15. feb. 2023 kl. 20.40
Oppdatert 15. feb. 2023 klokken 21.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
Styreleder Geir H. Almås i SoftOx. Iván Kverme

 

Ifølge årsrapporten fikk selskapet et resultat før skatt på minus 98 millioner kroner i 2022, ned fra minus 86 millioner året før. For fjerdekvartal ble resultatet om lag fem millioner dårligere enn i fjerdekvartal 2021.

Samtidig sank omsetningen for året fra 7,9 millioner i 2021 til 7,1 millioner i 2022. For fjerdekvartal endte omsetningen på 2,7 millioner, opp fra 2,3 millioner i samme kvartal året før.

Pengeproblemer

I januar meldte selskapet om at de hadde inngått en avtale om tilskudd med det europeiske forsvarsfondet. Avtalen innebar en forskuddsbetaling på 2,25 millioner euro, men i rapporten opplyses det om at dette blir en etterskudsbetaling.

Det skrives at det første beløpet på om lag 840.000 euro vil bli mottatt i løpet av førstekvartal. Den forsinkede betalingen har ledet til likviditetsproblemer, og selskapet jobber intensivt med å skaffe 25 millioner kroner i kortsiktig finansiering.

Godt teknologisk år

I rapporten skriver selskapet at 2022 var et år der teknologien til selskapet har tatt store steg.

– 2022  var et definerende år for selskapets teknologi. Vi har levert lovende resultater for to kliniske tester og fått godkjenninger i Sverige. Vi har også kommet til enighet med det europeiske forsvarsfondet, skriver midlertidig adm. direktør Christian Harstad.