<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter nytt fall på New York-børsen – fryktindeksen stiger 15 prosent

Torsdagen var rød på Wall Street. Futures indikerer ytterligere børsfall fredag, samtidig som fryktindeksen stiger markant.

Publisert 17. feb. 2023 kl. 13.01
Oppdatert 17. feb. 2023 klokken 13.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
FREDAG: Det ligger an til en rød børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,6 prosent, at S&P 500 vil falle 0,7 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 1,0 prosent. 

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,90 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 15,3 prosent til 21,01.

Torsdagens handel på New York-børsen var preget av nye nøkkeltall og utspill fra forskjellige Fed-representanter, noe som resulterte i et markant børsfall. I løpet av gårsdagens handel falt teknologitunge Nasdaq 1,8 prosent mens S&P 500 og Dow Jones gikk ned henholdsvis 1,4 prosent og 1,3 prosent.

«Lyset i tunnelen er kanskje ikke så nærme som markedet håper på, og markedet fikk seg en kalddusj i går. Produsentprisene i USA overrasket på oppsiden, i tillegg var en rekke Fed-representanter ute med haukete uttalelser, noe som førte rentene videre opp», skriver seniorøkonom Sara Midtgaard i en oppdatering fra Handelsbanken.

Det er ikke duket for mange nøkkeltall fredag, men en rekke ESB- og Fed-representanter skal tale. Torsdag understreket Feds representant fra St. Louis, James Bullard, at flere rentehevinger må til, og han var åpen for 50 punkter på neste rentemøte for å få inflasjonen ned.