<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Qatar-bud på Manchester United

Sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani bekrefter at han har lagt inn et bud om å kjøpe klubben fra Glazers.

  Publisert 17. feb. 2023 kl. 22.26
  Oppdatert 17. feb. 2023 klokken 22.56
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 311 ord
  BUD PÅ MANCHESTER UNITED: Budet kan bli et av de største oppkjøpene av en sportsrelatert virksomhet. Foto: Reuters

  Fredag kveld bekrefter sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani at han har lagt inn et bud på Manchester United, melder VG.

  Fristen for å legge inn bud på klubben er fredag 17. februar 23.00 norsk tid, melder Skysports.

  Manchester United-aksjen falt 1,9 prosent til 26,33 dollar i dagens handel på Wall Street, men er opp 1,03 prosent til 26,60 i etterhandelen.

  Dermed kan United-oppkjøpet bli tidenes største av en sportsrelatert virksomhet, etter at en investorgruppe ledet av WalMart-arving Rob Walton ga 4,65 milliarder dollar for NFL-laget Denver Broncos i fjor.

  – Budet vil være gjeldfritt, skrev Al Thani i en melding.

  Bransjeeksperter hevdet overfor Reuters at Chelsea-salget beviste for dagens United-eiere, den amerikanske Glazer-familien, at tiden er inne for å selge klubben den kjøpte for 790 millioner høyt belånte pund tilbake i 2005. Salget har potensial til å bli det største noensinne for en virksomhet innen sportsbransjen.

  – Chelsea-salget har tallfestet verdien av en Premier League-klubb. Hvis du bruker tradisjonell verdsettelse av en klubb – hva som helst innenfor 8-10 ganger inntektene, er 5 milliarder dollar trolig i den lavere enden av intervallet, sa toppsjef og medgründer Neil Joyce i konsulentselskapet CLV Group.

  Manchester United omsatte for drøyt 750 millioner dollar i regnskapsåret 2021/22, noe som peker mot en prising på 6-7,5 milliarder dollar (60 til 74 milliarder kroner).

  Flere interesserte

  Og med flere pengesterke investorer lurende i sivet ventes det en tøff budkrig om Premier League-klubben.

  Én av Qatars største konkurrenter i budrunden blir Storbritannias rikeste, Jim Ratcliffe. Ineos-eieren var den første som offentlig meldte sin interesse for å kjøpe klubben han har støttet hele livet. Ratcliffe har hyret inn storbanker som Goldman Sachs til å bistå med finansieringen.

  Sky Sports-kommentator Kaveh Solhekol spådde i tillegg til Saudi-Arabia, bud også fra USA, men holder Qatar som favoritt til å få tilslaget.

  – Har de bestemt seg for å kjøpe Manchester United, vil de gjøre alt for å få det til, uttalte Solhekkol.