<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser plan om arveavgift

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avviser at han har noen plan om å innføre arveavgift. Både finansfolk og skatteadvokater spredte ryktene i helgen og i går.

    Publisert 21. feb. 2023 kl. 12.49
    Oppdatert 21. feb. 2023 klokken 16.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 96 ord
    INGEN PLAN: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har bråinnført skatt før, men avviser å ha noen plan om innføring av arveavgift. Foto: Eivind Yggeseth

    – Regjeringen har ingen planer om å innføre arveavgift, sier Trygve Slagsvold Vedum til Finansavisen gjennom kommunikasjonsenheten i departementet.

    Mandag gikk det en mengde rykter om snarlig innføring av arveavgiften blant både finansfolk og skatteadvokater. Finansavisen gjenga ryktene mandag kveld etter at en rekke skatteadvokater hadde hørt om dem. Også finansfolk kontaktet sine skatteadvokater gjennom helgen for ikke å bli satt sjakk matt.

    Flere av ryktene fortalte om at arveavgiften skulle ha tilbakevirkende kraft og at den ville bli innført brått. Flere nevnte at beslutningen ville kunne bli offentliggjort allerede tirsdag. I stedet ble saken avvist av finansministeren.