<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bill Gates kjøper aksjer i ølgigant

Bill Gates bruker sin humanitære stiftelse til å kjøpe seg opp i nederlandske Heineken.

Publisert 22. feb. 2023 kl. 19.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
KJØPER SEG OPP I NEDERLANDSK ØLBRYGGERI: Microsoft-grunnlegger Bill Gates kjøper aksjer i Heineken for over 9 milliarder norske kroner. Foto: Bloomberg

Bill Gates har med det en eierandel på 3,76 prosent i den nederlandske ølgiganten Heineken, til tross for at han ikke er en stor øldrikker, melder Reuters.

Tidligere har Gates, som er verdens fjerde rikeste person, avslørt at han ikke drikker særlig mye øl.

– Når jeg er på baseballkamp drikker jeg lettøl, for å være med på stemningen blant ekte øldrikkere. Beklager å skuffe dem, sa Gates i en Reddit-tråd i 2018.

Gates kjøpte seg inn i Heineken Holding, som eier en kontrollerende del av bryggeriet Heineken.

Dokumenter fra det nederlandske finanstilsynet viser at aksjene ble kjøpt 17. februar.

Bruker sin humanitære stiftelse

Grunnleggeren av Microsoft kjøpte 10,8 millioner aksjer, verdt 883 millioner euro, etter markedsprisen 17. februar. Det tilsvarer i overkant av 9,5 milliarder norske kroner. Gates har kjøpt 4,2 millioner av aksjene gjennom Bill og Melinda Gates Foundation, melder Bloomberg.

Stiftelsen er verdens største humanitære stiftelse og ble grunnlagt av Bill, og kona Melinda, i 2000. Stiftelsens hovedmål er å forbedre grunnleggende helsetjenester og redusere ekstrem fattigdom globalt.

Gates kjøpte aksjene samme dag som den største ølprodusenten i Latin-Amerika, FFEMSA, solgte 18 millioner aksjer. FEMSA har med det solgt seg helt ut av Heineken.