<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slutt på lettjente penger i tech-aksjer

Steve Eisman tror dagene der du slår aksjemarkedet bare med å investere i tech-aksjer er over.

  Publisert 27. feb. 2023 kl. 16.23
  Oppdatert 27. feb. 2023 klokken 16.25
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 270 ord
  ADVARER: Steve Eisman. Foto: NTB

  Steve Eisman så krisen i det amerikanske boligmarkedet før de fleste. Nå tror han bølgen av renteøkninger fra Federal Reserve kan dempe appetitten på aksjer og utløse kursfall, spesielt for vekstorienterte aksjer.

  – Jeg tror dagene der du slår markedet bare med å investere i tech er over, og vi går mot en ny paradigme, sier Eisman, som i dag er senior porteføljeforvalter hos Neuberger Berman, til CNBC mandag. 

  – Paradigmen som har eksistert de siste ti årene er at rentene har vært null, og folk har blitt betalt for å ta risiko. Så de har investert i tech-aksjer og hypervekst-aksjer, noe som betyr høy topplinjevekst, ingen inntjening – og at de ikke har brydd seg om verdsettelse. Jeg tror dagene for å investere i selskaper som ikke har inntjening og har multipler på 200-gangeren er over, fortsetter han.

  – Vær selektiv

  Rentene på korte, amerikanske statsobligasjoner har steget til sitt høyeste siden finanskrisen, og de med seks måneders og ett års løpetid har passert 5 prosent for første gang siden 2007.

  – Jeg sier ikke at du skal slutte å kjøpe tech. Jeg mener du må være selektiv når du snakker om selskaper som har høy topplinjevekst og negativ inntjening, sier Eisman videre til kanalen.

  Forvalteren hevder overfor CNBC at amerikansk økonomi står overfor en resesjon, men vil ikke si noe om hvor dyp den eventuelt blir.

  Eisman drev tidligere et hedgefond hos FrontPoint Partners, og shortet amerikanske «subprime» boliglån før finanskrisen i 2008, slik Michael Lewis har beskrevet det i boken «The Big Short» – en bok som la grunnlaget for den påfølgende Oscar-vinnende filmen med samme navn.