<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker er positiv til tross for kursfall

Til tross for at Tesla synker rett ned torsdag, spår analytiker gode tider for elbilgiganten.

    Publisert 2. mars 2023 kl. 19.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 233 ord
    Elon Musk, adm. direktør i Tesla. Foto: Bloomberg

    Klokken 19:15 torsdag synker Tesla med 6,5 prosent. Til tross for dette er analytiker Adam Jonas i Morgan Stanley bull etter den siste investordagen til selskapet.

    Investordagen bar preg av diskusjon rundt selskapets visjoner og mål, men var lite spesifikk når det kom til strategi og nye produkter. Til tross for dette anbefaler Jonas investorer å kjøpe aksjen, da han mener at selskapet vil vinne den nåværende priskrigen i elbilmarkedet. 

    – Teslas endeløse forsøk på vertikal integrasjon er i ferd med å betale seg. Elbiler er for dyrt i dag, og jeg er overbevist om at Tesla vil vinne priskrigen. Jeg ser ikke hvordan konkurrentene kan henge med, skriver Jonas til CNBC.

    Vil investere tungt

    Jonas påpeker at Tesla planlegger å investere svimlende 170 milliarder dollar for å bygge nye produksjonsanlegg i Austin i Texas. Han bruker dette som et argument for hvorfor konkurrenter vil slite med å holde følge.

    – Vi forventer at flesteparten av dagens konkurrenter vil havne bakpå. Vi regner også med at de fleste vil bruke den planlagte Austin-fabrikken vil bli brukt som en mal i fremtiden for andre selskaper, og at dette blir den nye markedsstandarden.

    Jonas opererer med et kursmål på 220 dollar per aksje. Dette tilsvarer en oppside på om lag 8 prosent fra onsdagens sluttkurs. Så langt i 2023 har aksjen steget med voldsomme 64 prosent etter å ha sunket med 65 prosent i 2022.