<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggaksje opp etter doblingsspådom

Shelf Drilling stiger etter Arctic-analytiker spår kjempeopptur. 

Publisert 6. mars 2023 kl. 12.04
Oppdatert 6. mars 2023 klokken 14.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 571 ord
OPP: Shelf Drilling stiger. Foto: VesselFinder

PSKY      

Oslo Børs åpnet opp, men snudde raskt ned mandag. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.252,70 poeng, ned 0,26 prosent.

Ukens tall vil vise om Fed blir nødt til å holde rentene høye over en lengre tid, skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.

«Markedet er i ferd med å posisjonere seg inn mot en viktig uke: både får vi payrolls tall fra USA, hvor det er ventet en markert nedgang i jobbveksten fra en svært sterk januar, i tillegg til Powell sin høring på onsdag».

Toneangivende Europa-børser er for det meste grønne. Tyske DAX er opp 0,2 prosent, franske CAC styrkes 0,4 prosent, mens britiske FTSE er ned 0,3 prosent.

Sektorrapport på rigg

Det har vært bra å være rigginvestor det seneste året. Shelf Drilling -aksjen har eksempelvis gått fra 6 kroner til over 30 det seneste året. Men Arctic-analytiker Sebastian Grindheim mener aksjen skal mye lenger

Grindheim øker kursmålet på riggaksjen fra 35 til hele 55 kroner, og spår følgelig nesten dobling av aksjekursen. Aksjen stiger i dag 3,3 prosent. 

Se flere av aksjetipsene her.

Fortsetter fallet

Nordic Mining stupte 68,6 prosent på fredag etter dumpingemisjonen der gamle eiere ble skylt ut av selskapet. Mandag fortsetter turen ned 8,3 prosent.

– Vi skulle selvfølgelig vært foruten en såpass stor rabatt, kommenterte Nordic Minings-sjef Ivar Fossum til Finansavisen før helgen.

Det er også mistanke om udekket shorthandel i aksjen. 

– Regelen er at aksjene skal være på konto. Ellers er det udekket shorsalg, og det er ikke lov, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til Finansavisen.

Finansdirektøren sier opp stillingen sin i Kongsberg Gruppen, som faller 0,7 prosent.

Skyter opp på storsalg

PatientSky selger hoveddelen av virksomheten sin til det danske IT-selskapet EG for fire ganger egen markedsverdi. E-helseselskapet forventer å motta mellom 850 og 900 millioner kroner for salget.

Børsverdien av Patientsky var ved børsslutt fredag på 226 millioner kroner – 90 prosent lavere enn ved børsnoteringen i 2020. Mandag fyker aksjen opp hele 110,9 prosent til 2,40 kroner.

– Salget PatientSky nå gjorde bekreftet vår tese om at det fantes større underliggende verdier i selskapet, sier Arctic Securities-analytiker Kristian Spetalen.

Bevegelser

Norwegian kom mandag morgen med trafikktall. Det ble fraktet 1,2 millioner passasjerer i februar, noe som er en økning på 83 prosent fra februar i fjor. Aksjen stiger 2,8 prosent.

«RPK, kabinfaktoren og yield var over våre forventinger og det var sterke utsiktskommentarer for sommeren. Vi venter 3-5 prosent positiv revidering i konsensus for 2023-ebitda», skriver DNB Markets i en oppdatering, som har et kursmål på 16 kroner på Norwegian.

Også i forhold til Pareto Securities' estimater var trafikktallene generelt bedre enn ventet, som gir spillerom for deres førstekvartalsestimater.

«For mars venter vi at kapasiteten øker fra sesongbunnen i januar-februar, mens kabinfaktoren kan avta før påskeferien. Norwegian fortsetter imidlertid å forbedre driften, og passasjeretterspørselen er fortsatt solid», skriver Pareto, og gjentar kursmål på 15 kroner.

PGS går nå til obligasjonsmarkedet for å refinansiere milliardgjelden. Det vil være snakk om et fireårig senior sikret obligasjonslån på nær 4,7 milliarder kroner. Seismikkaksjen stiger 0,8 prosent.

Hav Groups datterselskap Hav Hydrogen vil starte produksjonen av Zero Emission Pod-containerne i andre halvår etter å ha mottatt en prinsippgodkjenning fra DNV. Aksjen er opp 8,9 prosent på nyheten.

Oljeprisen faller

Brent-oljen er mandag ned 1,5 prosent til 84,58 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,4 prosent til 78,59 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 83,76 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

Equinor stiger 0,3 prosent, Aker BP er opp 0,1 prosent, mens Vår Energi svekkes 1,4 prosent.