<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar nytt jafs av oljeselskap

Berkshire Hathaway spytter nye 350 millioner dollar i Occidental Petroleum, en av sine topp 10-investeringer.

  Publisert 8. mars 2023 kl. 11.29
  Oppdatert 8. mars 2023 klokken 14.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  BLAR OPP FOR OLJE: Styreleder og toppsjef Warren Buffett i Berkshire Hathaway. Foto: NTB

  Warren Buffetts Berkshire Hathaway har økt sin allerede store eierandel i Occidental Petroleum, går det ifølge CNBC frem av en melding sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC) tirsdag.

  Berkshire kjøpte nesten 5,8 millioner aksjer i oljeselskapet fordelt på noen få separate handler på fredag, mandag og tirsdag, på kurser fra 59,80 til 61,90 dollar. Investeringen på drøye 350 millioner dollar er den første det Buffett-dominerte investeringsselskapet gjør i Occidental siden september.

  Topp 10-investering

  Buffett-selskapet har nå 200,2 millioner aksjer i oljeselskapet, en post som basert på tirsdagens sluttkurs er priset til 12,2 milliarder dollar. Posten er blant Berkshires ti største investeringer.

  Berkshire Hathaway har i tillegg Occidental-preferanseaksjer for 10 milliarder dollar, samt opsjoner på å kjøpe ytterligere ordinære aksjer for 5 milliarder dollar.

  Occidental-sjef Vicki Hollub uttalte til kanalen mandag at hun møtte det 92-årige «orakelet fra Omaha» for noen dager siden, i samtaler som helt enkelt handlet om olje- og gassindustrien og nye teknologier.

  En drøy dobling i fjor

  Berkshire fikk i august regulatorisk godkjennelse til å kjøpe opptil 50 prosent av Occidental Petroleum, noe som utløste spekulasjoner om at hele det Houston-baserte oljeselskapet til slutt vil bli slukt.

  Etter en drøy dobling i fjor, har Occidental Petroleum falt rundt 3 prosent så langt i 2023.