<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

HSBC kjøper britiske Silicon Valley Bank

Britiske finansmyndigheter griper inn for å hindre ytterligere uro i finanssektoren etter bankkollapsen forrige uke.

Publisert 13. mars 2023 kl. 08.19
Oppdatert 13. mars 2023 klokken 08.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
SKAPER URO: Finansmyndighetene stengte fredag ned Silicon Valley Bank i USA, noe som har ført til stor uro i finanssektoren. Bankkollapsen er den største siden finanskrisen i 2008. Foto: Bloomberg

HSBC kjøper opp Silicon Valley Bank UK, datterselskapet til den amerikanske banken som fredag kollapset.

Det fremgår av en melding fra britiske myndigheter mandag.

HSBC er Europas største bank og har hovedkontor i London. Silicon Valley Bank (SVB) sine kunder vil fra og med i dag ha tilgang til sine innskudd og banktjenester som normalt.

Den britiske sentralbanken, Bank of England, har lagt til rette for oppkjøpet. Ingen penger fra skattebetalere er involvert, og alle kundeinnskudd er beskyttet, opplyses det.

Finansminister Jeremy Hunt sier de er glade for at de fant en kjøper i privat sektor.

– Storbritannias teknologisektor er genuint verdensledende og av stor betydning for den britiske økonomien, og støtter hundretusenvis av arbeidsplasser. Jeg sa i går at vi ville ta vare på teknologisektoren vår, og vi har jobbet raskt for å innfri det løftet og finne en løsning som vil gi SVB UKs kunder tillit, sier han og legger til:

– HSBC er Europas største bank, og SVB UK-kunder bør føle seg trygge av styrken, tryggheten og sikkerheten som HSBC gir dem.

SVB anses som en sentral aktør for oppstartsselskaper innen teknologi. Torsdag meldte morselskapet SVB Financial Group at de måtte hente 2,3 milliarder dollar etter å ha tapt 1,8 milliarder dollar på til statsobligasjoner og MBSer. Nyheten sendte aksjen ned 60 prosent torsdag, og nye 60 prosent i førhandelen fredag før finansmyndighetene grep inn.