<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bankanalytiker: Slik rammes norske banker av USA-kollapsene

Selv om nordiske banker er solide, så vil de kunne påvirkes av det som nå utspiller seg i USA. Se Håkon Astrup i DNB Markets forklare.

    Publisert 13. mars 2023 kl. 12.20
    Oppdatert 13. mars 2023 klokken 13.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 70 ord
    Bankanalytiker: Slik påvirkes nordiske banker av USA-kollapsene
    13.03.2023 Europeiske bankaksjer faller kraftig etter at Silicon Valley Bank og Signature Bank i USA kollapset på få dager. Vi snakker med DNB Markets' kjente bankanalytiker Håkon Astrup på linje fra London. Hva kan dette få å si for nordiske banker, vil finansieringskostnadene deres øke og hva skjer hvis sentralbankene nå slutter eller trapper ned renteøkningene?

    Bankaksjer og hele Europa falt mandag etter at to amerikanske banker kollapset på få dager. Både amerikanske og britiske myndigheter er ute for å berolige folk og markedet.

    Mens norske og nordiske banker faller noen få prosent, er fallet betydelig i store europeiske banker som Commerzbank, Credit Suisse og andre. 

    Bankanalytiker Håkon Astrup tok en prat med oss på linje fra London for å dele sine tanker om dramatikken som utspiller seg.