<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterlengtet Kjos-rally

Kjos-dominerte Norwegian Block Exchange nærmer seg lansering av sitt Visa kredittkort, og gjør et byks på Euronext Growth.

Publisert 14. mars 2023 kl. 10.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
GLADMELDING: Fra Norwegian Block Exchange, ledet av Stig A. Kjos-Mathisen. Foto: NTB

 

Kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX) skriver i en børsmelding tirsdag at BIN (Bank Independent Network, et betalingssystem for kryptovaluta, red. anm.) mandag gikk offisielt live for NBX Visa kredittkort. 

Det betyr ifølge meldingen at prosjektets fremdrift er i tråd med planen, testing av kortet kan gjennomføres og at prosjektet nå offisielt er i siste fase før kortet blir lansert.

– Vi opplever stor interesse og forventer at lanseringen av kortet vil bidra til å videreutvikle merkevaren vår og gi nye kunder. Mange parter er involvert når man utvikler et innovativt produkt som NBX Visa kredittkort, der flere aktører sammen bygger et produkt som aldri før har blitt laget, sier NBX-sjef Stig Kjos-Mathisen i en kommentar.

Etterlengtet Kjos-oppgang

Største aksjonær i NBX er Observatoriet Invest, Kjos-familiens felles investeringsselskap, med nærmere 16 prosent eierandel. 

Nest størst er Anna Helene Kjos-Mathisen og hennes Nye KM Aviatrix Invest med nesten 14 prosent, mens søster Guri Helene Kjos Breckes Nye GKB Invest følger på 4. plass med nærmere 7 prosent – og bror Lars Ola Kjos på 6. plass med 5,5 prosent gjennom sitt Green 91.

Familien kan tirsdag glede seg over at NBX spretter opp 14 prosent til 1,59 kroner, noe som priser selskapet til nesten 110 millioner kroner. Oppgangen er etterlengtet, ettersom aksjen er ned 75 prosent det siste året.