<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår neste offer i bankkrisen

Wall Street-analytiker og investor Robert Kiyosaki spådde Lehman-kollapsen i 2008. Nå peker han på hvilken bank som blir neste offer i bankkrisen.

    Publisert 14. mars 2023 kl. 19.27
    Oppdatert 15. mars 2023 klokken 08.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord
    SPÅR BANKKOLLAPS: Analytiker og investor Kiyosaki tror en ytterligere storbank vil kollapse. Twitter

    Wall Street-analytikeren og investoren som forutså Lehman Brothers-kollapsen i 2008, Robert Kiyosaki, har avslørt hvilken bank han tror vil bli den neste som rammes etter Silicon Valley Bank i forrige uke.

    – Problemet er obligasjonsmarkedet, og min spådom er at den neste banken på randen av konkurs er Credit Suisse, sa Robert Kiyosaki til Fox Business tirsdag.

    Bare dager etter at SVB, den California-baserte banken som primært ble brukt av teknologiindustribedrifter og start-ups, erklærte seg konkurs, annonserte New York-baserte Signature Bank at den ville legge ned for å beskytte forbrukere og det finansielle systemet. I likhet med SVB var Signature Bank populær blant kryptoselskaper. 

    Kiyosaki forklarte videre hvordan obligasjonsmarkedet - økonomiens «største problem» - vil gi USA i alvorlig problemer:

     – Den amerikanske dollaren mister sitt hegemoni i verden akkurat nå. Dermed vil det trykkes mer og mer og mer dollar, og til slutt vil obligasjonsmarkedet kollapse, sa Kiyosaki.