<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Credit Suisse ber den sveitsiske sentralbanken om støtte

Credit Suisse ber den sveitsiske sentralbanken om å uttrykke offentlig støtte.

    Publisert 15. mars 2023 kl. 16.42
    Oppdatert 15. mars 2023 klokken 16.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord
    KRAKK: Credit Suisse er i trøbbel. Foto: Reuters

    Credit Suisse har appellert til den sveitsiske sentralbanken (SNB) om å uttrykke offentlig støtte etter at aksjen falt så mye som 30 prosent onsdag. Det skriver Financial Times og viser til personer med kjennskap til saken. 

    Credit Suisse ba også om en lignende handling fra Finma, den sveitsiske regulatoren, sa to av personene, men ingen av institusjonene har ennå bestemt seg for å gripe inn offentlig, ifølge avisen.

    Tidligere onsdag meldte The Wall Street Journal at tjenestepersoner i Den europeiske sentralbanken (ECB) har kontaktet långivere om deres eksponering til Credit Suisse etter aksjekursfallet.

    En talsperson for ECB ønsket ikke å kommentere dataene til avisen.

    Credit Suisse er en såkalt systemviktig bank, det vil si at banken er pålagt å holde visse mengder egenkapital og ha en plan for hvordan virksomheten kan avvikles ved problemer. Bankens primære reguleringsmyndighet er i Sveits, men banken har også virksomhet i flere andre land over hele verden.

    TDN Direkt