<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen på vei mot verste dag siden juli

Oljeprisen synker bratt onsdag som følge av bank-krise.

  Publisert 15. mars 2023 kl. 20.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 234 ord
  Analytiker ED Moya mener du fortsatt burde eie oljeaksjer til tross for prisfallet. Bloomberg

  Oljeprisen synker som en stein i takt med at investorer frykter at bank-krisen kan sette en stopper for økonomisk vekst.

  Brent-oljen omsettes i skrivende stund til en pris på 73,43 dollar, ned 5,3 prosent. Samtidig synker WTI-oljen med 6 prosent, og et fat koster dermed 67,1 dollar. Dersom utviklingen ikke snur blir dette den verste dagen for WTI-oljen siden 12 juli 2022, da prisen stupte med 7,9 prosent.

  – Oljemarkedet kommer til å ha et tilbudsoverskudd første halvår av 2023. Vi mener dog at dette vil endre seg lenger ut i året med mindre FED ikke klarer å forhindre en resesjon. WTI-prisen er nå helt avhengig av den makroøkonomiske utviklingen, uttaler Edward Moya i analyseselskapet Oanda til CNBC.

  Faller etter Credit Suisse

  Fallet kommer etter nyheten om at den største eieren i Credit Suisse, Saudi-Arabias nasjonalbank, ikke vil bistå banken ytterligere. Credit Suisse-aksjen falt med over 20 prosent etter nyheten. I tillegg ledet det til usikkerhet rundt det globale banksystemet.

  – Små og mellomstore banker spiller en viktig rolle i den amerikanske økonomien. Banker med mindre enn 250 milliarder dollar i eiendeler står for om lag 50 prosent av utlån i USA. Vi tror at FED sin aggressive renteøkning har gjort disse bankene mer risikoaverse og mindre utlånsvillige, uttaler Moya.

  Moya mener, til tross for oljeprisfallet, at det fortsatt er fornuftig å ha oljeaksjer i porteføljen. Store oljeselskaper har solid balanse og vil trolig fortsette å utbetale utbytte, avslutter han.