<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sveitsiske myndigheter i dialog med Credit Suisse

Sveitsiske myndigheter har nå tatt opp samtaler med Credit Suisse for å unngå katastrofe.

    Publisert 15. mars 2023 kl. 20.36
    Oppdatert 15. mars 2023 klokken 20.47
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 283 ord
    Credit Suisse er i krisedialog med sveitsiske myndigheter. Bloomberg

    Sveitsiske myndigheter og storbanken Credit Suisse er nå i dialog for å diskutere måter å stabilisere banken, skriver Bloomberg. Dette kommer etter et aksjekursfall på over 20 prosent som følge av at selskapets største eier ikke lenger vil bistå selskapet.

    Bankens ledelse og representanter for myndighetene har snakket om ulike tiltak som kan hjelpe banken. Det har blant annet blitt diskutert fisjon av den sveitsiske delen av banken og samarbeid med rivalen UBS.

    Etter kurskollapsen har Credit Suisse bedt myndighetene om offentlig bistand, og ifølge Bloomberg kan dette komme allerede i løpet av morgendagen. 

    Myndighetene vil bidra med likviditet

    Sveitsiske myndigheter uttaler til CNBC at Credit Suisse er godt finansiert, men at de vil bidra med likviditet dersom det er nødvendig. Videre skrives det at sentralbanken vil komme på banen dersom situasjonen utvikler seg.

    Myndighetene vedlegger at kollapsen av to amerikanske banker forrige uke ikke utgjør noen direkte risiko for sveitsiske banker.

    Lovet stabilitet tirsdag

    Hovedårsaken til kursnedgangen er at bankens største eier, den Saudi-Arabiske nasjonalbanken, varslet at de ikke vil øke eierandelen. Dette kom ikke lang tid etter kollapsen av amerikanske Silicon Valley Bank. 

    Adm. direktør i Credit Suisse Ulrich Koerner uttalte tirsdag at selskapet er tålmodige, og at den finansielle situasjonen ikke gir grunn til uro. Styreleder Axel Lehmann uttalte også at bistand fra myndighetene ikke ville bli et tema.

    Credit Suisse, som er Sveits sin nest største bank, har vært gjennom flere skandaler, ledelsesbytter og lovbrudd de siste årene. Selskapet rapporterte et tap på minus 7,9 milliarder dollar i fjor.

    Den sveitsiske avdelingen har de siste tre årene vært et av de eneste lyspunktene for selskapet, som over perioden har levert et akkumulert overskudd på om lag 1,6 milliarder dollar.