<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laster opp med aksjer i solselskap for 305 millioner

Equinor laster opp med 5 millioner Scatec-aksjer til en verdi av over 300 millioner kroner. – Viser markedet at dette er et attraktivt nivå å kjøpe på, sier analytiker Thomas Dowling Næss.

    Publisert 16. mars 2023 kl. 08.10
    Oppdatert 16. mars 2023 klokken 09.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 239 ord
    KJØPER: Equinor-toppsjef Anders Opedal. Foto: NTB

       

    Alf Bjørseths investeringsselskap Scatec Innovation har solgt 5,35 millioner aksjer i Scatec. Det tilsvarer 3,4 prosent av aksjekapitalen.

    – Fra tid til annen vil vi realisere eierandeler i mer modne investeringer for å øke kapasiteten i selskaper i oppstartsfasen. Scatec vil forbli en kjeneinvestering i Scatec Innovations portefølje, sier konsernsjef John Andersen i Scatec Innovation.

    I en separat melding fremkommer det at Equinor har kjøpt 5 millioner av aksjene tilsvarende 3,1 prosent av aksjene og stemmerettighetene. Scatec Innovation har altså solgt 350.000 flere aksjer enn det Equinor kjøper.

    Aksjene ble solgt til kurs 61 kroner pr. aksje. Det gir en totalsum på 305 millioner kroner for aksjene.

    – Equinor markerer at de ikke har tenkt å selge og viser markedet at dette er et attraktivt nivå å kjøpe på, sier analytiker Thomas Dowling Næss til Finansavisen.

    Vil vokse i fornybart

    Etter transaksjonen eier Scatec Innovation 14,1 millioner aksjer i Scatec, tilsvarende 8,9 prosent av aksjekapitalen, mens Equinor eier 25,8 millioner aksjer i Scatec, tilsvarende 16,2 prosent. Førstnevnte har inngått en 180-dagers lock-up-avtale for resterende aksjer.

    – Som største aksjonær i selskapet har vi benyttet oss av denne muligheten til å kjøpe en ekstra 3,1 prosent eierandel i Scatec, et ledende selskap innen fornybar energi i fremvoksende økonomier. Oppkjøpet samsvarer godt med vår disiplinerte tilnærming til vekst innen fornybar energi. Siden Equinor kjøpte sine første aksjer i Scatec i 2018, har vi fortsatt å jobbe konstruktivt med Scatecs ledelse, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Fornybar i Equinor.