<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øyner en retur til «the roaring 20s»

Cathie Wood tror tech-aksjer kan ta av når rentetoppen er nådd. Bare tirsdag fikk flaggskipet hennes 400 millioner dollar i nytegninger.

Publisert 16. mars 2023 kl. 12.24
Oppdatert 16. mars 2023 klokken 12.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
MEDVIND: For fondet Ark Innovation, forvaltet av Cathie Wood. Foto: NTB

En gryende bankkrise utløser motvind på Wall Street , men den profilerte tech-investoren Cathie Wood er i kraftig medvind. Bare på tirsdag kunne hennes flaggskipfond Ark Innovation glede seg over hele 397 millioner dollar i nytegninger, viser FactSet-tall ifølge CNBC.

De samme tallene viser at nytegningen var den største på en enkeltdag siden april 2021.

Kundetilstrømningen kan ifølge nettstedet henge sammen med et syn om at kaoset i banksektoren kan få Federal Reserve til å ta en pause i den kraftige renteøkningen, noe som vil komme vekstaksjer til gode etter et 2022 der Woods tech-favoritter falt kraftig.

Mener Fed tabber seg ut

Investoren står fortsatt på at Fed tabber seg ut med sin aggressive tilnærming, ved å ignorere det hun mener er tegn på deflasjon. Wood ser for seg et kjemperally i tech-aksjer når rentene når toppen.

«Straks Fed slutter å se tilbake på inflasjonen og begynner å adressere den deflasjonære bankkrisen utløst av en invertert rentekurve og at de korte rentene har gått 19-gangeren, vil vi ikke bli overrasket over en retur til «the Roaring Twenties»», tvitret Wood onsdag.

CME FedWatch angir torsdag 76 prosents sannsynlighet for at Federal Reserve øker styringsrenten med 25 basispunkter til 4,75-5,00 prosent på møtet i neste uke.

Ark Innovation-fondet, som har rundt 6 milliarder dollar til forvaltning, har steget over 5 prosent denne uken. Så langt i år er oppgangen over 20 prosent, der for eksempel Tesla og Roku har utmerket seg blant fondets 28 aksjeposter. Fondet har likevel nesten halvert seg fra sin nylige høyeste-notering.