<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sluker Credit Suisse?

En JPMorgan-analyse lanserer tre scenarier for Credit Suisse, med et UBS-oppkjøp som det mest sannsynlige.

Publisert 16. mars 2023 kl. 13.33
Oppdatert 16. mars 2023 klokken 15.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 307 ord
INGEN KOMMENTAR: UBS-sjef Ralph Hamers ville onsdag ikke svare på «hypotetiske» spørsmål om Credit Suisse. Foto: Bloomberg

Credit Suisse er midt inne i en omfattende restrukturering, men ender trolig opp med å bli kjøpt opp av UBS, går det ifølge Bloomberg frem av en analyse fra JPMorgan.

Dette skal være det mest sannsynlige av tre scenarier analytikerne med Kian Abouhossein i spissen drar frem. Et eventuelt oppkjøp vil ifølge analysen bli etterfulgt av en børsnotering eller utskillelse av Credit Suisse.

De andre scenariet er at den sveitsiske sentralbanken stepper inn med full innskuddsgaranti eller spytter inn mer egenkapital. Dette vil ifølge JP Morgan gi Credit Suisse tid til å restrukturere, men være svært så utvannende for eksisterende aksjonærer.

– Status quo intet alternativ

Analysen omtaler ifølge nyhetsbyrået også en «self-help approach» der investeringsbanken stenges ned, men åpner for at det ikke vil være nok til å lindre markedets bekymringer.

«Problemet er ikke Credit Suisses kapitalposisjon, men at markedet sliter med å feste tillit til strategien for investeringsbanken – samtidig som virksomheten eroderer. Status quo er ikke lenger et alternativ», skriver Abouhossein.

Bank of America, ett av bare to meglerhus som ifølge Bloomberg har kjøpsanbefaling på Credit Suisse, mener kriselånet fra sentralbanken er en klar beskjed om at banken vil fortsette i sin nåværende form. KBW mener på sin side at en oppdeling er mest sannsynlig.

UBS-sjefen ville ikke svare

Kriselånet sendte Credit Suisse opp over 40 prosent i tidlig handel på Zürich-børsen torsdag, men er i 13-tiden torsdag opp «bare» 22 prosent. Onsdag krakket aksjen etter at den største aksjonæren, Saudi National Bank, utelukket ytterligere støtte til den kriserammede banken. 

Styrelederen i Saudi National Bank, Ammar al Khudairy, karakteriserte kursreaksjonen som meningsløs, og viste til at han sa akkurat det samme i oktober.  

I en intern melding til ansatte torsdag opplyste Credit Suisse-sjef Ulrich Körner at banken vil fortsette med restruktureringen. Nyhetsbyrået viser også til at UBS-sjef Ralph Hamers onsdag avslo å svare på «hypotetiske» spørsmål om Credit Suisse.