<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Credit Suisse saksøkes av amerikanske aksjonærer

Amerikanske aksjonærer i Credit Suisse hevder at banken har bedratt dem ved å skjule deres økonomiske problemer.

Publisert 16. mars 2023 kl. 21.57
Oppdatert 16. mars 2023 klokken 22.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
KRISERAMMET: Credit Suisse opplever økonomiske problemer. FOTO: AP

Amerikanske aksjonærer i Credit Suisse Group leverte et søksmål mot den sveitsiske banken torsdag, der de hevder at banken har bedratt dem ved å skjule selskapets økonomiske problemer, melder Bloomberg.

Den foreslåtte gruppesøksmålet anklager Credit Suisse for å ha lurt investorer ved å unnlate å avsløre at de hadde «betydelige» kundeutstrømninger og «vesentlige svakheter i sine interne kontroller over økonomisk rapportering».

Aksjonærene, som er ledet av Braden Turner, sa at da sannheten ble kjent og Credit Suisses største aksjeeier sa det ikke ville skyte inn mer penger i banken, flyktet investorer, noe som førte til økonomiske tap da Credit Suisses aksjekurs sank til en historisk bunn.

Credit Suisses største aksjeeier er Saudi National Bank. Saudi-bankens styreleder sa i et TV-intervju onsdag at regulatoriske problemer var hovedårsaken til at de ikke ville øke sin eierandel på 9,9 prosent i selskapet.

Credit Suisse har avslått å kommentere søksmålet, som ble levert inn til en føderal domstol i New Jersey. Konsernsjef Ulrich Koerner og styreleder Axel Lehmann er også blant de andre saksøkte.