<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinors storstilte oljejakt ved Fram: Stang inn gang etter gang

Equinor har så langt truffet på åtte av ni forsøk i oljejakten i Fram-området og sopt sammen 400 millioner fat olje. Nå skal det jaktes i tre brønner til i år og inntil syv neste år før en kjempeutbygging settes i gang.

Publisert 17. mars 2023 kl. 12.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
16.03.2023 I 2019 kom den første meldingen og så langt i år har det kommet to til: Equinor har gjort funn i Fram-området ved Troll. Av ni letebrønner har de truffet på hele åtte så langt - og mange bekker små har sørget for at Equinor sitter på et samlet olje- og gassfunn på over 400 millioner fat. Det i seg selv er like stort som et godt norsk oljefelt. Hvordan skal de bygge alle disse funnene ut og hvor langt monner det når Equinor nå vil holde oppe produksjonen fra Norge også etter 2030? Vi spør konserndirektør for leting og produksjon på norsk sokkel i Equinor, Kjetil Hove, som denne uken deltok på Offshore Norges årskonferanse.

I 2019 kom den første meldingen og så langt i år har det kommet to til: Equinor har gjort funn i Fram-området ved Troll. 

Av ni letebrønner har de truffet på hele åtte så langt – og mange bekker små har sørget for at Equinor sitter på et samlet olje- og gassfunn på over 400 millioner fat. Det i seg selv er like stort som et godt norsk oljefelt. 

I tillegg til leting har Equinor også bladd opp en ukjent sum for å kjøpe seg opp i området i en deal med Wellesley. Men hvordan skal de bygge alle disse funnene ut og hvor langt monner det når Equinor nå vil holde oppe produksjonen fra Norge også etter 2030? 

Vi spør konserndirektør for leting og produksjon på norsk sokkel i Equinor, Kjetil Hove, som denne uken deltok på Offshore Norges årskonferanse. Han lover allerede nå minst åtte brønner til i området fremover.