<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en rød start på New York-børsen

Futures indikerer en rød børsåpning i USA.

Publisert 17. mars 2023 kl. 12.53
Oppdatert 17. mars 2023 klokken 13.12
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
FREDAG: Det ligger an til en rød børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 0,5 prosent, at S&P 500 vil falle 0,3 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,1 prosent.

De kommende dagene kan vi se store svingninger på Wall Street ettersom opsjonskontrakter knyttet til flere tusen milliarder dollar i verdipapirer utløper på fredag. Ifølge CNBC fjerner dette en buffer enkelte eksperter mener har bidratt til å holde S&P 500-indeksen oppe.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,50 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 9,7 prosent til 23,60.

«Stemningen på Wall Street forbedret seg kraftig torsdag på forventninger om at det verste er bak oss hva angår usikkerhet i banksystemet. Den europeiske sentralbanken satte for øvrig opp styringsrenten med 0,5 prosentpoeng i går, i tråd med forventningene, og understreket at strategien kan endres om nødvendig. Med andre ord har ikke panikken grepet de som styrer pengepolitikken i Europa», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

Nedturen fortsetter for Credit Suisse fredag, hvor aksjen stuper nesten 10 prosent på børsen i Sveits.

Ifølge CMA FedWatch Tool, som angir sannsynligheten for hva utfallet på de fremtidige rentemøtene i Den amerikanske sentralbanken vil bli, er det 83,4 prosent sannsynlighet for at renten vil bli satt opp med 25 punkter til intervallet 4,75 - 5,00 prosent på neste ukes rentemøte, mens sannsynligheten for at renten holdes uendret er på 16,6 prosent.

Fredag offentliggjøres følgende makrotall i USA:

  • Industriproduksjon i februar (14.15)
  • Foreløpig Michigan-indeks for mars (15.00)
  • Ledende indikatorer for februar (15.00)