<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser bud på Credit Suisse

BlackRock og UBS avviser ryktene om at de forbereder et bud på kriserammede Credit Suisse.

Publisert 18. mars 2023 kl. 14.27
Oppdatert 18. mars 2023 klokken 14.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
KRISERAMMET: Credit Suisse har sett markedsverdien forsvinne på børs. FOTO: AP

BlackRock og UBS benekter en rapport fra Financial Times som hevder at de forbereder et overtakelsesbud på den kriserammede sveitsiske banken, Credit Suisse. Selskapene har følgende motsvar til ryktene:

«BlackRock deltar ikke i noen planer om å erverve hele eller deler av Credit Suisse, og har ingen interesse i å gjøre det», sa en talsperson i Blackrock til CNBC lørdag morgen.

«UBS foretrekker å fokusere på sin egen selvstendige strategi og er motvillig til å påta seg risikoer relatert til Credit Suisse», sa en person som er kjent med saken angående UBS-ryktene. 

Rykteflom 

I følge Financial Times var UBS en mer sannsynlig budgiver på Credit Suisse og det hevder at UBS er i diskusjoner om å overta hele eller deler av Credit Suisse. Styrene til Sveits' to største banker som skal møtes hver for seg i helgen for å vurdere den mest betydningsfulle bankfusjonen i Europa siden finanskrisen.

Den Sveitsiske nasjonalbanken og markedstilsynet FINMA overvåker samtalene  i et forsøk på å styrke tilliten til landets banksektor.

UBS har en markedsverdi på 65 milliarder dollar, mens aksjene i Credit Suisse stengte fredag med en verdi på 8 milliarder dollar.

Den Sveitsiske nasjonalbanken sa fredag kveld at å fusjonere de to bankene var deres «plan A» for å stoppe et eventuelt kollaps i tilliten til Credit Suisse. Nasjonalbanken vil at partene skal «bli enige om en enkel og redelig løsning før børsene åpner på mandag», opplyser en av kildene. Det er angivelig ingen garanti for at de to bankene blir enige, og en eventuell fusjon vil måtte godkjennes av UBS' aksjonærer, i følge NTB.