<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Samtaler om UBS-oppkjøp fortsetter

UBS har søkt om 6 milliarder dollar fra den sveitsiske regjeringen for å dekke kostnadene hvis de skulle kjøpe sin kriserammede rival.

Publisert 19. mars 2023 kl. 08.34
Oppdatert 19. mars 2023 klokken 08.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
SKJEBNESVANGERT: De neste døgnene er helt avgjørende for Credit Suisse. FOTO: AP

Samtalene om å redde Credit Suisse fortsatte inn i søndagen mens UBS søkte 6 milliarder dollar fra den sveitsiske regjeringen for å dekke kostnadene hvis det skal kjøpe sin kriserammede rival, ifølge en person med kunnskap om samtalene.

Mens myndighetene ønsker en løsning før markedene åpner igjen på mandag, advarte en kilde om at samtalene har støtet på betydelige hindringer, og at 10.000 arbeidsplasser kan bli mistet dersom de to bankene slår seg sammen.

De garantiene UBS søker vil dekke kostnaden for å avvikle deler av Credit Suisse og potensielle rettslige kostnader, sa to personer til Reuters.

Forpliktelsene til investeringsbanken viser seg å være et nøkkelpunkt i forhandlingene, der «UBS er bekymret for balanserisikoen knyttet til investeringsbanken, som har lidd en rekke tap og skandaler de siste årene».

Credit Suisse, UBS og den sveitsiske regjeringen ønsket ikke å kommentere.

UBS ble presset av de sveitsiske myndighetene for å overta sin lokale rival for å få krisen under kontroll, ifølge to personer med kunnskap om saken. Planen kan føre til at Credit Suisse's sveitsiske virksomhet blir skilt ut.

Sveits forbereder seg på å bruke nødtiltak for å fremskynde avtalen, rapporterte Financial Times, og siterte to personer som er kjent med situasjonen.

Amerikanske myndigheter er involvert og jobber sammen med sine sveitsiske motparter for å hjelpe til med å mekle en avtale, rapporterte Bloomberg, også med henvisning til personer kjent med saken.

Det hvite hus og USAs finansdepartement har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.