<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett hjelper i bankkrisen

Warren Buffet fra Berkshire Hathaway har vært i kontakt med president Joe Bidens administrasjon de seneste dagene, i følge Bloomberg.

  Publisert 19. mars 2023 kl. 09.25
  Oppdatert 19. mars 2023 klokken 19.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 194 ord
  HJELPER: Milliardær Warren Buffett hjelper til i bankkrisen FOTO: Nati Harnik

  Milliardær og investor, Warren Buffet, fra Berkshire Hathaway vært i kontakt med president Joe Bidens administrasjon de siste dagene for å hjelpe i bankkrisen, melder Bloomberg.

  Samtaler med Biden

  Det har vært flere samtaler mellom Bidens team og Buffett i løpet av den siste uken, ifølge personer som er kjent med saken og som ønsket å være anonyme fordi informasjonen er privat. Samtalene har handlet om muligheten for at Buffett investerer på noen måte i den amerikanske regionale banksektoren, men milliardæren har også gitt råd og veiledning mer generelt om den nåværende turbulensen.

  For øyeblikket er det uvisst hva Buffett hjelper med, og det er heller ikke klart hvilken rolle investoren kan spille for å begrense krisen til Silicon Valley Bank, Signature Bank og Silvergate.

  Hjulpet før

  Buffett har en lang historie med å helpe banker i krise, ved å gi finansiering til meget gunstige vilkår, ofte med 10 prosent preferanseaksjer og opsjoner. 

  Bank of America blant annet fikk en kapitalinnsprøytning fra Buffett i 2011 etter at aksjen falt kraftig på grunn av tap knyttet til subprime-lån. 

  Buffett ga også en livline på 5 milliarder dollar til Goldman Sachs i 2008 for å styrke bankens balanse etter kollapsen til Lehman Brothers.