<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt utbyttet i over 60 år

Disse aksjene har klart å øke utbytte hvert år i 60 år.

Publisert 19. mars 2023 kl. 15.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 333 ord
UTBYTTE: Coca-Cola er kjent for å betale ubytter til aksjoneærene. Foto; TEMILADE ADELAJA

Gjennom resesjoner, økonomisk oppgang og høy volatilitet i markedet er det kun åtte selskaper i S&P 500 som har klart å øke sine årlige utbytter i 60 år. Det skriver CNBC. 

Med stor usikkerhet og frykt knyttet til uroen i banksektoren er det en del investorer som søker trygge plasseringer for pengene sine. CNBC skriver at 3M, Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Johnson & Johnson og Procter & Gamble er populære navn.

Seniorindeksanalytiker ved S&P Global Dow Jones, Howard Silverblatt, sier at disse selskapene har hatt en ledelse som har kunnet tilpasse seg endringene i markedet, som ny konkurranse og teknologi. «Slike selskaper som har økt utbytte i så mange år - dette gjelder ikke bare 60, men også 10 år - det blir en del av deres kultur, og de øker selv når de ikke kan», sier Silverblatt til CNBC.

Aksjer i S&P 500-indeksen som har økt utbytte hvert år, de siste 60 årene.

SelskapAntall år med økt utbytte
Dover Corp.67
Genuine Parts Company67
Emerson Electric66
Protor & Gamble66
3M64
Coca-Cola61
Johnson-Johnson61
Colgate-Palmolive60
CNBC

Venter økte utbytter

Selskaper i S&P 500-indeksen betalte ut 564 milliarder dollar i utbytte i 2022, som er en økning på 10 prosent sammenlignet med året før. Dette er ifølge S&P Global det høyeste utbytte noensinne. De sier også at investorer, i fjor, rømte fra aksjer og inn i ETF-er som spesialiserte seg på å betale utbytter - en trend som sannsynligvis vil fortsette i år.

Silberblatt sa at han forventer at utbytter fra amerikanske selskaper kommer til å nå en ny «all-time high» i 2023 men at veksten vil være mer beskjeden.

«Når det gjelder utbytter, vil vi ha en rekord, selv om selskaper ikke klarer å øke utbyttene. De må faktisk trekke tilbake for å ikke ha en rekord i år», sa Sliverblatt til CNBC.

Basert på gjeldende utbytte, uten noen ytterligere økninger eller reduksjoner, forventer Silverblatt en økning i utbytte for 2023 på 3,9 prosent sammenlignet med 2022. Han sa at det ar 73 utbytteøkninger og fire reduksjoner forrige måned, sammenlignet med 71 og to reduksjoner i februar 2022.